Nedavno objavljeno

Pjesma za sve „divljakuše“: „Srčani udar“ predstavio duet sa Zlatanom Ćehićem Ćehom

Grupa „Srčani udar“ objavila je novi singl „Divlja Merry“, nastao u saradnji sa Zlatanom Ćehićem Ćehom, bivšim članom „Divljih jagoda“ i basistom i vokalom rok grupe „Vulkan“.

Autor muzike i teksta je Dejan Đurković Englez, gitarista i osnivač „Srčanog udara“, dok su u kreiranju aranžmana učestvovali i ostali članovi grupe- Slobodan Vitas, Ademir Brčanović, Dragan Rušić i Szluka Istvan. Pjesma je posvećena svim djevojkama i ženama specifičnog karaktera, koji implicira sam naziv pjesme.

– Nismo htjeli da koristimo domaća imena, jer je cilj bio napisati pjesmu ne za jednu, nego za sve „divljakuše“, u pozitivnom kontekstu tog nadimka. Vjerujem da svako ima neku svoju „Divlju Merry“ i vrlo lako će se pronaći u tekstu pjesme: „…bila je najluđa od svih, grize kad ljubi… divlja Merry“- pojašnjava Dejan Đurković Englez.

„Divlja Merry“ je druga zvanična pjesma grupe kojoj je Zlatan Ćehić Ćeha dao svoj specifičan vokalni štih, koji se savršeno dopunjava uz fenomenalan glas Slobodana Vitasa, a ova živuća rokerska legenda je dosta pomogla oko pojedinih bas i bubanj dionica, kao i u savjetima pri samom miksu i produkciji numere.

Zanimljiv je način na koji je nastao i video koji prati „Divlju Merry“.

– Svi članovi benda, kao i Ćeha, dobili su “uputstvo” da sami sebe snime na zelenom platnu, isključivo po sopstvenom osjećaju i intuiciji. Kada sam dobio video zapise od njih i počeo sa montažom, da svakog pojedinačno smještam u kadar koji bi djelovao kao da smo svi zajedno to snimili u jednoj prostoriji, ispostavilo se da je svako napravio idealne snimke po pitanju izbora ugla, svjetla, garderobe, blizine, ponašanja i nastupa, a da nije imao pojma šta ostali učesnici snimaju. Kao nekom telepatijom smo svi na isti način doživjeli pjesmu, što je u ovakvim okolnostima video snimanja skoro pa nemoguće, da 6 osoba na identičan način “predvidi” kako bi ti njihovi kadrovi „legli“ u montaži- govori Đurković.

Latest Posts

Raport