Nedavno objavljeno

MILANO FASHION WEEK: Blended Future – Moda za svakoga

Mi smo nijanse boja koje se stapaju u jedan svijet – bez granica, bez zidova, mi smo spoj vizija i dijeljenja, kažu iz United Colors of Benetton predstavljajući novu kolekciju za jesen/zimu 2020…

Treća saradnja dizajnera Jean-Charles de Castelbajac za United Colors of Benetton podigla je ljestvice, izbrisala granice i sve to kroz performans nazvan “Blended Future” kroz koji je lansirana kolekcija jesen/zima 2020. Cijeli dan mode, performansa, skejtera i muzike donio je poruku da je koncept “United” življi nego ikad. Magičan datum 20. 02. 2020. bio je odličan izbor, kao i sama lokacija: sportska dvorana u umjetničkom kvartu La Brera. Majstorski je Castelbajac spojio modu, performans, muziku, uličnu umjetnost… i sve to kako bi kreativno dočarao svoje viđenje današnjeg “united” vizuelnog svijeta. 

Skejteri koji se šetaju između modela, spoj virtualnog i stvarnog svijeta, tu su i fotografi, ali i dronovi, interaktivna publika koja odmah može isprobati kreacije nove Benettonove kreacije i pozirati za profile na društvenim mrežama.To je ta “Blended Future”, budućnost u kojoj je sve pomiješano.

A sama kolekcija? E tu ima svega, preveliki kaputi, dugine boje uz kamuflažne i animal printove, kreacije od eko kože, tkanine s dvostrukim licem, siluete Keitha Haringa, Bambija i Mickeya Mousea. Jednostavno, moda za svakoga, pažljivo njegovan nomadski stil, slobodan za interpretaciju iskustva i dijeljenja. Za građane svijeta bez zidova.

Latest Posts

Raport

spot_img