MILANO FASHION WEEK: Blended Future – Moda za svakoga

Nedavno objavljeno

Mi smo nijanse boja koje se stapaju u jedan svijet – bez granica, bez zidova, mi smo spoj vizija i dijeljenja, kažu iz United Colors of Benetton predstavljajući novu kolekciju za jesen/zimu 2020…

Treća saradnja dizajnera Jean-Charles de Castelbajac za United Colors of Benetton podigla je ljestvice, izbrisala granice i sve to kroz performans nazvan “Blended Future” kroz koji je lansirana kolekcija jesen/zima 2020. Cijeli dan mode, performansa, skejtera i muzike donio je poruku da je koncept “United” življi nego ikad. Magičan datum 20. 02. 2020. bio je odličan izbor, kao i sama lokacija: sportska dvorana u umjetničkom kvartu La Brera. Majstorski je Castelbajac spojio modu, performans, muziku, uličnu umjetnost… i sve to kako bi kreativno dočarao svoje viđenje današnjeg “united” vizuelnog svijeta. 

Skejteri koji se šetaju između modela, spoj virtualnog i stvarnog svijeta, tu su i fotografi, ali i dronovi, interaktivna publika koja odmah može isprobati kreacije nove Benettonove kreacije i pozirati za profile na društvenim mrežama.To je ta “Blended Future”, budućnost u kojoj je sve pomiješano.

A sama kolekcija? E tu ima svega, preveliki kaputi, dugine boje uz kamuflažne i animal printove, kreacije od eko kože, tkanine s dvostrukim licem, siluete Keitha Haringa, Bambija i Mickeya Mousea. Jednostavno, moda za svakoga, pažljivo njegovan nomadski stil, slobodan za interpretaciju iskustva i dijeljenja. Za građane svijeta bez zidova.

Pročitaj još
Related

Sarajevski kiseljak za 130. godišnjicu građanima daruje besplatni koncert Petra Graše

Na ovaj slavljenički događaj, koji će značajno obogatiti ljetnu...

Posjeta kompaniji Galenika: Tradicija i inovacije

Kompanija i proizvodni pogoni smješteni su u Zemunu, a...

Fotosofia 17 Fashion Day: Modni iskorak u budućnost

'Mnogim fotografima je modna fotografija poseban izazov, no rijetki...

JUBILEJI Matthew Field: Kraljica mi je pričala o Titu

Britanska kraljica Elizabeta II. proslavlja platinasti jubilej, na prijestolju...