Nedavno objavljeno

Slastice iz mamine kuhinje: Šnenokle

POTREBNO:
1 l mlijeka,
4 jajeta,
6 kašika šećera,
2 kesice vanilinog šećera,
2 pune kašike brašna

PRIPREMA: Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Naspite mlijeko u šerpu sa debelim dnom i uključite šporet na srednju jačinu. Dok se mlijeko grije, veoma čvrsto umutite bjelanjke. Kada mlijeko proključa, supenom kašikom ubacujte knedle od ulupanih bjelanjaka. Kad počnu da rastu, okrenite ih da se skuhaju i sa druge strane. Gotove knedle šupljom kašikom vadite iz šerpe i redajte u posudu iz koje ćete služiti. Mlijeko sklonite sa vatre. Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer pa dobro umutite. Dodajte brašno i umutite. U dobijenu smjesu dodajte malo toplog mlijeka pa promiješajte. Mlijeko vratite na šporet, pa uz neprestano miješanje lagano dodajte umućene žumanjke. Nastavite sa miješanjem sve dok se ne dobije željenu gustinu. Čim krema bude gotova, prelijte je po knedlama i ostaviti da se dobro ohladi.

Latest Posts

spot_img

Raport