Nedavno objavljeno

spot_img

Britanski DJ D.A.V.E. The Drummer ponovo u Sarajevu

U saradnji dva kolektiva, BPM i Legato, u sarajevski klub Trezor ovog ljeta stiže D.A.V.E. The Drummer, britanski DJ i zaštitno lice izvornog acid techno i hard techno zvuka. Nakon 20 godina od svog prvog nastupa u Sarajevu, D.A.V.E. The Drummer se vraća u naš glavni grad čiji je nastup u maniru popularne „boiler room“ postavke rezervisan za drugu noć Sarajevo Film Festivala.

D.A.V.E. The Drummer će svoj nastup u klubu Trezor održati u subotu, 17. avgusta, s početkom u 23:00h. Lokalni line-up upotpunit će rezidentni DJ-evi kluba, Adnoir koja stoji iza Legato kolektiva, Maheer, član BPM i Legato kolektiva i Rhenium, osnivač Kaizen klupske noći.

Techno scena

Iza imena D.A.V.E. the Drummer stoji Henry Cullen koji je svoju muzičku karijeru započeo svirajući bubnjeve u bendu Back to the Planet (otud i nadimak “drummer”). Međutim, ubrzo otkriva elektronsku muziku kojom se počinje baviti ranih ’90-ih godina u periodu kada ilegalna party scena u smislu održavanja skrivenih događaja u napuštenim fabrikama i skladištima doživljava ekspanziju širom Evrope. Zahvaljujući desetinama objavljenih acid techno i hard techno izdanja koji su dostupni na mnogim uglednim izdavačkim kućama, D.A.V.E. The Drummer je tokom svoje višegodišnje karijere imao značajan uticaj na globalnu techno scenu.

https://www.youtube.com/watch?v=KDefWQutA9w&t=509s

D.A.V.E. The Drummer 1998. godine osniva Hydraulix izdavačku kuću za vlastitu produkciju s fokusom na mračni i tvrdi techno na kojoj je izdato mnogo techno hitova koji su završili u setovima poznatih techno DJ-eva kao što su Carl Cox, Chris Liebing, Riche Hawtin, Dave Angle, Thomas Krome i mnogi drugi. Vlasnik je dvije dodatne izdavačke kuće Apex Recordings za techno i tech house i Mutate To Survive za minimalni i elektro tech zvuk.

https://www.youtube.com/watch?v=xQXjuWccOw0

Prethodne dvije godine, ekipe BPM i Legato su organizovale nekoliko muzičkih događaja na kojima su publici predstavili brojne regionalne i internacionalne artiste. U duhu zajedništva koji se nalazi u esenciji rave kulture i svega onoga što elektronska muzika zapravo treba predstavljati, ova dva kolektiva udruženim snagama bh. publici predstavljaju renomirano ime u svijetu underground techno muzike.

Svim ljubiteljima kvalitetnog hard techno zvuka preporučujemo nastup ovog britanskog DJ-a i producenta.

Jedinstveno iskustvo

Trezor, kao najveći klub elektronske muzike u Sarajevu, će biti postavljen u „boiler room“ stilu gdje će DJ pult biti pozicioniran na sredini plesnog podijuma tako da publika može maksimalno uživati u muzičkom perfomansu i doživjeti jedinstveno iskustvo. Ono što je sigurno jeste da će event biti ispunjen sa mnogo pozitivne energije u specifičnom ambijentu i periodu kada se u gradu održava najveći regionalni filmski festival koji svake godine privuče veliki broj posjetilaca i turista.

Regularne karte po cijeni od 20 KM se mogu nabaviti u objektu Blind Tiger i klubu Trezor, dok će ograničeni broj karata biti dostupan na vratima kluba na dan događaja. Za više informacija o samom događaju zapratite BPM i Legato na društvenim mrežama.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport