POTREBNO:
350 g isjeckanih šljiva,
100 g isjeckanog kandiranog đumbira,
40 g isjeckanih oraha,
225 g grožđica,
rendana kora i sok od 2 velike narandže,
125 g prezli,
125 g biljne masti,
1 kašičica mljevenih karanfilića,
3 velika jaja,
2-3 kašike brendija
PRIPREMA: U velikoj posudi promiješajte šljive, đumbir, orahe, grožđice, narandžinu koricu, prezle, biljnu mast i mljevene karanfiliće. Umutite jaja dok ne postanu pjenasta i malo zgusnuta, i umiješajte ih u ostale sastojke. Dodajte sok od narandže i brendi i ostavite smjesu da odstoji preko noći u frižideru.
Bogato namastite kalup za puding i u njega kašikom sipajte smjesu i izravnajte površinu. Prekrijte dvostrukim slojem aluminijske folije namazane puterom, praveći nabor u sredini kako bi puding mogao narasti. Čvrsto zavežite konac oko ruba kalupa kako biste fiksirali foliju.
Stavite kalup u šerpu sa rešetkom; sipajte dovoljno vode da dođe do polovine stranica kalupa. Pokrijte čvrsto poklopcem i kuhajte na laganoj vatri 5 sati. Po potrebi, dodajite vodu.
Sklonite šerpu sa vatre i ostavite neotvoreno 15 minuta prije nego što skinete foliju i izvrnete puding.