Nedavno objavljeno

Brzi deserti s voćem: Hladna torta s jagodama

Potrebno (za 4 osobe):
500 g mascarponea,
100 g piškota,
350 g jagoda,
2 kašike kristal šećera,
50 g šećera u prahu,
9 dl mlijeka,
6 g želatina u listovima,
1 vanilin šećer,
limun,
2 kašike ruma

Priprema: Jagode oprati, prepoloviti, posuti s dvije kašike šećera i limunovim sokom. Pomiješati mascarpone, šećer u prahu i vanilin šećer, te ručno mutiti oko 5 minuta. Želatin rastopiti u hladnoj vodi, iscijediti, kratko kuhati s mlijekom na laganoj vatri te dodati umućeni mascarpone. Sok koji su pustile jagode pomiješati s rumom te umakati piškote samo s jedne strane i slagati ih u kalup (suhom stranom prema zidu kalupa), prekriven prozirnom folijom. Usuti jagode, mascarpone i držati u frižideru najmanje tri sata. Pažljivo istresti na veći tanjir, ukloniti foliju, izrezati i poslužiti.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport