Nedavno objavljeno

Rožata od kozjeg sira sa prelivom od dunja

POTREBNO:
Za rožatu:
¾ šolje šećera,
po ¼ šolje vode i bijelog vina,
2 jaja,
po pola šolje kozjeg sira i krem sira,
malo soli,
1/3 šolje šlaga;
za preliv od dunja:
2-3 dunje,
2 šolje vode,
¾ šolje šećera,
sok od 1 limuna
PRIPREMA: Pripremite karamel tako što ćete staviti šećer i vodu na srednju vatru, te kuhajte dok ne dobije boju ćilibara. Istresite u okrugli kalup za rožatu samo da pokrije dno. U blenderu miksajte kozji sir, krem sir, šećer, so, šlag i vino jednu minutu. Istresite u kalup preko karamela. Kalup stavite u širu tepsiju u koju ste nasuli vodu i pecite na 150 °C 25-30 minuta. Ohladite preko noći, pa onda istresite pažljivo rožatu naopačke u servirni tanjir.
Za preliv od dunja, stavite vodu i šećer da prokuhaju, sklonite s vatre i naspite limunov sok. Oprane, oguljene i bez košpica, dunje izrežite na četvrtine i spojite sa prelivom. Prokuhajte, a zatim smanjite vatru i kuhajte dok dunje ne dobiju narandžastu boju. Servirajte rožatu sa ohlađenim prelivom.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport