POTREBNO:
300 g šećera,
3 jajeta + 2 žumanjka,
375 ml mlijeka,
150 ml vrhnja za šlag,
60 g parmezana,
2 kruške,
so
PRIPREMA: Pomiješajte mlijeko i vrhnje, dodajte izrendani parmezan i neka se otopi na blagoj vatri. Ugasite i ostavite 30 minuta. Istopite 150 g šećera u šerpici i miješajte dok se ne karamelizira, prebacite u vatrostalnu zdjelu 20 x 20 cm, pospite s malo soli i ostavite da se stvrdne. Operite kruške i izrežite na kockice, samo ostavite nekoliko cijelih kriški sa sredinom kao ona slici. Pomiješajte kockice kruški sa mješavinom vrhnja za šlag, mlijeka i parmezana, umutite, procijedite i stavite na vatru. Umutite jaja i žumanjke sa ostatkom šećera i dodajte u vruću masu sa parmezanom, pa prebacite na karamel. Stavite zdjelu sa pudingom u “banju” da pokrije 2/3 dubine zdjele i kuhajte u rerni na 160 °C 50 minuta. Izvadite, preokrenite i stavite u frižider da se ohladi. Kriške kruški za dekoraciju pecite u rerni 30 minuta na 150 °C, pa njima ukrasite puding.