Nedavno objavljeno

Prijateljstvo, podrška i poštovanje

Želim svakome od vas da u životu imate osobu koja će vas bodriti kad je najpotrebnije

Piše Emina Hadžić

U jednoj od prethodnih kolumni predstavila sam vam moju dragu tetu Mirjanu, borbenu ženu neuništivog duha, punu strasti prema životu i svemu što kroz život radi.

Svaki susret s tetom Mirjanom daje mi poseban motiv. Njena energija, hrabrost i sposobnost da se posveti svojim snovima inspiriraju me da ne prestajem sanjati i planirati te da uvijek težim ka višim ciljevima.

Teta Mirjana je osoba zbog koje se, svake godine kada ljeto svojim zlatnim zrakama obasja obalu, veselim odlascima na plažu jer znam da ću sresti nju i njen nepokolebljivi duh. Prepreke za tetu Mirjanu ne postoje i kod nje se ne postavlja pitanje hoće li ih prevladati, već kada, stoga posljednjih godina posebnu pažnju posvećuje usavršavanju skakanja u more. No, ono što ovu priču čini posebnom je njen vjerni prijatelj Bobo, koji je prati i podržava u svim njenim ciljevima, izazovima i probijanjima vlastitih granica.

Priča koja nadahnjuje

Bobo je gospodin koji svojim tihim, nenametljivim i stalnim ohrabrivanjem donosi u Mirjanin život dodatnu svjetlost. Svaki put kada se Mirjana sprema za novi skok, tu je vedri osmijeh gospodina Boba sa poticajnim i ohrabrujućim riječima. Nakon svakog odrađenog skoka Bobo podigne palac gore u znak odobravanja i podrške, slaveći tako Mirjaninu hrabrost i uspjeh, ili uz njemu svojstven nježni osmijeh pokaže palac dolje koji kaže: „sljedeći put bit ćeš bolja“. Njegova prisutnost daje Mirjani vjetar u leđa, a njihova povezanost podsjeća me na istinsko prijateljstvo.

Promatrajući ih osjećam nevjerovatno zadovoljstvo i radost, a njihovo prijateljstvo podsjetnik je koliko je važno u životu imati nekog ko je spreman biti uz tebe bez obzira na izazove. Teta Mirjana i Bobo pravi su primjer kako prijateljstvo i poštovanje mogu obogatiti naše živote. Njihova priča nadahnjuje me da budem bolja osoba i da nikad ne odustajem od svojih snova. U svakom susretu s njima pronalazim novu snagu, inspiraciju i radost, i na tome sam im beskrajno zahvalna.

U svijetu prepunom izazova i neizvjesnosti, imati prijatelja poput Bobe pravo je bogatstvo. Njegova podrška i vjera u Mirjanu donose optimizam i nadu u život. Želim svakome od vas da u životu imate barem jednog, svoga, Bobu – osobu koja će bezrezervno vjerovati u vas, osobu koja će vas bodriti kad je najpotrebnije i koja će vas pratiti kroz sve uspone i padove.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport