Nedavno objavljeno

spot_img

MOSTARSKE PRIČE Jeste li čuli za brend Laleyna?

Jedna je Mostarka odlučila slijediti svoje snove, ostaviti karijeru pravnice i otvoriti salon vjenčanica Laleyna - koji spaja strast prema modi i želju da svaka mladenka zablista na dan vjenčanja

U srcu Mostara, u poznatom tržnom centru Plaza, smješten je butik koji je postao simbol hrabrosti, strasti i upornosti jedne žene. Aldijana Karadža, vlasnica mini poduzetništva i salona vjenčanica Laleyna, započela je poslovno putovanje prije tri godine, vođena ljubavlju prema modi i željom da uljepša najvažniji dan u životu svake mladenke.

Aldijana je godinama radila kao pravnica, gradeći karijeru u stabilnom radnom okruženju. Međutim, u jednom su trenutku njena strast prema modi i želja da ostavi trajni pečat u industriji vjenčanja prevagnuli i odvažila se na iskorak – onaj ka poduzetničkim vodama. “Znala sam da moram slijediti svoje srce i snove,” kaže nam Aldijana. “Odluka da napustim karijeru pravnice i posvetim se Laleyni bila je hrabra, ali vrijedna svake sekunde.”

Posao je ljubav

Laleynina misija je jasna: pružiti svakoj mladenki nezaboravno iskustvo i osjećaj posebnosti na njen najvažniji dan. “Moja vizija nije bila samo otvoriti butik vjenčanica, već stvoriti mjesto gdje će svaka djevojka pronaći svoju savršenu haljinu i osjećati se kao kraljica,” priča Aldijana. Laleyna je postala prepoznatljivo ime u Mostaru, a Aldijanina posvećenost i pažnja prema detaljima izdvajaju je od konkurencije.

Osim što je uspješna poduzetnica, Aldijana je i majka jedanaestogodišnjeg sina i devetogodišnje kćeri, njezine su uloge brojne i podrazumijevaju multitasking – Aldijana je supruga, kćerka, sestra, prijateljica… “Moj dan počinje u 6:00 ujutro i završava kasno u noć, kada sam sigurna da sam dala maksimum od sebe,” kaže ona. Ova energična Mostarka pronalazi snagu u ljubavi prema porodici i poslu, a optimizam kojim zrači može biti motivacija i inspiracija za sve žene koje žele ući u poduzetništvo.

Vjeruj u svoje snove

Aldijana vjeruje da svaka žena ima snagu da ostvari svoje snove, bez obzira na prepreke. “Želim širiti pozitivnu energiju i podršku drugim ženama koje sanjaju o vlastitom biznisu,” kaže ona. “Parola ‘Žena si i ti to možeš’ je moj način da podsjetim sve žene da imaju snagu i sposobnost da ostvare svoje ciljeve.”

Aldijanina priča o Laleyni nije samo priča o uspjehu u poslovnom svijetu, već i o snazi, hrabrosti i ljubavi koje vode jednu ženu kroz sve izazove koje život donosi. Laleyna nije samo butik; ona je simbol snova, strasti i neiscrpne energije jedne žene koja je odlučila slijediti svoje srce.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport