SASTOJCI
1 šolja kremastog putera od kikirikija
1/2 šolja granuliranog šećera
1/2 šolja smeđeg šećera
1 veće jaje, sobne temperature
1 čajna kašika ekstrakta vanilije
1 čajna kašika praška za pecivo
1/2 kašičica soli
Za sendviče sa sladoledom:
7 kašika džema od malina
470 g sladoleda od bijele čokolade i maline
PRIPREMA
Zagrijte rernu na 180° C. Veliki pleh obložite papirom za pečenje.
Za kolačiće: U posudi miksera s lopaticom umutite puter od kikirikija i šećer na srednjoj brzini dok ne postane kremasto, 2 do 3 minuta. Dodajte jaje i vaniliju, mutite dok se ne sjedine, pa dodajte sodu bikarbonu i so te umutite.
Izvadite loptice od tijesta po otprilike kašika i po svaka i stavite ih s razmakom od 5 cm na pripremljenu tepsiju. Koristeći viljušku, pritisnite tijesto na debljinu od 1,25 cm i napravite ukršteni uzorak na svakom kolačiću.
Pecite dok se ivice kolačića ne stegnu, oko 12 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.
Za sendviče sa sladoledom: 7 ohlađenih kolačića, donjom stranom nagore, stavite na pleh i premažite svaki kolačić sa po jednom kašikom džema. Stavite u zamrzivač na 20 minuta da se džem stegne.
Koristeći kuglicu za sladoled, stavite oko ¼ šolje sladoleda na kolačić i preko njega stavite obični kolačić. Lagano pritisnite sredinu da biste rasporedili sladoled u ravnomjeran sloj. Sendvič stavite u zamrzivač, na tacnu obloženu papirom za pečenje. Isto ćete uraditi sa svakim novim sendvičem.
Poslužite odmah ili čuvajte u zamrzivaču umotane u plastičnu foliju ili u hermetički zatvorenoj posudi do nedjelju dana.