Nedavno objavljeno

spot_img

Ljeto savršenog stila

Ljeto savršenog stila je ono što vam nude modni dizajneri predlažući odjeću ugodnu oku, ali i garantirajući udobnost dok je nosite

Ljeto 2024. donijelo nam je niz uzbudljivih modnih trendova koji će osvježiti vaš ormar i unijeti dašak modernog u svakodnevne kombinacije. Modni dizajneri širom svijeta fokusirali su se na kreiranje odjeće koja ne samo da izgleda dobro, već se u njoj osjećamo ugodno, čineći ljeto savršenim vremenom za izražavanje stila i individualnosti.

Ono što ovu ljetno sezonu izdvaja od drugih jeste povrtak prirodnim materijalima, jednostvnijim dezenima ali i pravom ljetnom printu na odjeći, poput dezana cvijeća.

Paleta boja za ljeto 2024. kreće se od nježnih pastelnih do strastvenih primarnih boja. Ove preovlađujuće teme usko prate trendove proljeća 2024., koji imaju sličan kontrast odvažnih i prigušenih nijansi. Naprimjer, cijelo proljeće smo promatrali trendove koji se dotiču polarnih krajeva kruga boja, uključujući suptilne nijanse poput puter žute i upečatljivije nijanse poput kobalt plave. Sada, kako dani postaju topliji, možemo očekivati ​​da ćemo vidjeti više prozračnih pastelnih mješavina i divnih blještavila boja.

Ovi trendovi boja su u velikoj mjeri inspirisani istaknutim kolekcijama za proljeće/ljeto 2024. – prije svega onim Michael Kors, Jean Paul Gaultier, Valentino, Elie Saab i Georgio Armani. Glavne modne kuće podržale su minimalistički trend fokusirajući se na nenametljive nijanse poput pastelnih i zemljanih tonova, dok stimulišu čula prodornom crvenom, metalik zlatom i svilenkastim tkaninama.

Vogue runway
Vogue runway

Povratak prirodnim materijalima

Jedan od najistaknutijih trendova ovog ljeta je povratak prirodnim materijalima poput lana, pamuka i svile. Ovi materijali nisu samo ekološki prihvatljivi, već su i izuzetno udobni za nošenje u vrućim ljetnim danima. Lagane lanene haljine, pamučne majice i svilene bluze idealan su izbor za sve koji žele ostati svježi i elegantni.

Živopisne boje

Paleta boja za ljeto 2024. obiluje živopisnim tonovima, poput narandžaste, roze, plave i žute koje dominiraju modnim pistama, što izuzetno simbolizuje radost i pozitivnu energiju. Uz to, cvjetni i tropski uzorci su neizostavan dio ljetne gardarobe. Haljine s velikim cvjetnim printom i majice s tropskim motivima omogućavaju svima da unesu dašak tropskih i egzoričnih krajeva u svoj svakodnevni stil.

Armani proljeće 2024 Couture kolekcija; Daniele Oberrauch / Gorunway.com
Armani proljeće 2024 Couture kolekcija; Daniele Oberrauch / Gorunway.com

Minimalizam i jednostavnost

Bez obzira što je poželjno da u ovoj ljetnoj sezoni vaši stajlinzi budu što šareniji, važno je da se ostane u minimalističkoj formi, jer je upravo to još jedan od trendova koji je poželjan za ovu godinu. Jednostavnost i minimalizam u pogledu jednostavnih linija, ali i monohromatskih kombinacija koje su sastavni dio predstavljenih modenih kolekcija na Sedmicama mode u Milanu i Parizu. Bijele haljine, crni kombinezoni i bež kompleti omogućavaju lako kombiniranje i prilagodbu različitim prilikama, od opuštenih dnevnih izleta do elegantnih večernjih događanja.

Influenserica Lama Alakeel u Miu Miu polo haljini in Kanu
Influenserica Lama Alakeel u Miu Miu polo haljini in Kanu

Praktični dodaci

Praktični dodaci su neizostavan dio ljetnog outfita. Velike torbe od prirodnih materijala, šeširi širokog oboda i sunčane naočale sa UV zaštitom ne samo da upotpunjuju izgled, već pružaju i neophodnu zaštitu od sunca.

Chanel proljeće 2024; Armando Grillo / Gorunway.com
Chanel proljeće 2024; Armando Grillo / Gorunway.com

Sandale s remenčićima i espadrile su najpopularniji izbor obuće, kombinirajući stil i udobnost.

Valentino proljeće 2024; Vogue runway
Valentino proljeće 2024; Vogue runway
spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport