Nedavno objavljeno

spot_img

Edna Hasinović: Modeling me ispunjava, a moj put je bio haotičan

Razgovarao: Eldar Abaz

Posao modela je uvijek privlačio pažnju, baš zbog toga što djeluje da je vrlo jednostavno baviti se modelingom, da se konstantno putuje, te da je dovoljno biti lijep. Međutim, modeling je ipak nešto više od ljepote, ali i zahtjevniji od onoga što publika ima priliku vidjeti.

Modeli se danima spremaju za oređene kampanje, a po nekoliko sati provode u studiju kako bi dobili najbolji finalni produkt koji ćemo mi kao publika vidjeti.

Jedna mlada djevojka, rodom iz Tuzle, ali sa adresom u Turskoj, Edna Hasinović je za Graciju otkrila čari modelinga, ali i ono sa čim se ona morala nositi i izboriti. Iako ima samo 20 godina, za nju se kaže da je izuzetno uspješna jer editorijali koje je radila, brendove s kojima je surađivala samo potvrđuju tu teoriju.

Pored vrlo uspješne karijere modela, ona istovremeno i studira na odsjeku Tržišnih komunikacija u Tuzli, te kaže da na taj način gradi i upotpunjuje sebe.

Za Graciju je istakla da biti model znači biti spreman na sve, jer biti model nosi mnogo prepreka i odricanja koje je važno za uspješnu karijeru.

  • Jako je važno poznavati cilj i ne skretati sa puta kojeg želimo, ponekad dani mogu biti uobičajeni ili nam se može činiti kao da smo bespomoćni za naredni korak ali u svakom od tih momenata je važno koliko gradimo sebe i svoju ličnost.

Rad na sebi

Zatim je ispričala da njen put u Tursku je bio spontan i da je na odlusku ostanka tamo uticala ljepota Istanbula i slobodu koju je imala.

  • Prvenstveno sam to iskustvo imala kada sam otišla preko matične agencije „Mie Models management“, prije nekoliko mjeseci, i nakon što mi se svidjelo iskustvo u Turskoj, dakle poslovi, moje slobodno vrijeme, grad, odučila sam ostati malo duže na tom mjestu i raditi samostalno. Moram da budem iskrena i da kažem da me mnogo dojmilo, Istanbul me uvijek oduševi i iznenadi, a samim time je naravno dobar i ukoliko želimo da pokrenemo ili gradimo karijeru jer nudi razne mogućnosti.

Uspjeh modela se mjeri i po saradnjama sa brendovima, pogotovo onim međunarodnim, jer na taj način model gradi svoje ime i stiče poštovanje. Naša sagovornica ističe da su od velike važnosti ovakve saradnje jer kako kaže to je baza u cijeloj karijeri.

Ako zaista želimo izgraditi ličnost i karijeru, model mora da posjetit dosta država i da pravi saradnje, ugovore ili portfolio jer na taj način postaje zapravo internacionalni model i postaje dostupan na tržištu za razne brendove ili modne dizajnere.

Osvrnula se i na to što je dosta manje profesionalnih modela, a sve više instagram blogera koji rade odrđene kampanje ali i nose modne kreacije, te ističe da može biti jedan od razloga i to što ti modeli sa instagrama imaju veći broj publike koja će vidjeti određeni brend ili kreaciju.

Biti svoj i požrtvovan

Da bi se model istakao u masi i da bi ostvario zavidne rezultate, Edna ističe da je bitno da bude svoj, da bude motivisan i požrtvovan i u onim situacijama koje nisu toliko lijepe, jer kako kaže, svaki model će proći kroz mnoštvo loših iskustava.

Za Graciju je ispričala i kako je njena karijera tekla, ali i koliko je bilo teško na samom početku, te istakla i kojoj je zapravo velika podrška kroz sve što je prolazila.

  • Moj put je također bio haotičan, prosto ako odabereš modeling moraš biti uvijek dostupan i boriti se za to. Modeling je nešto što me ispunjava, a dok sva loša iskustva ili situacije su me samo nadogradile kao ličnost i zahvalna sam na tome. Ja još uvijek učim mnogo toga i želim da napredujem, ali je najvažnije da me to čini sretnom, mnogo puta gubim i motivaciju ali idalje znam šta želim. Svaki put kada sam napravila novi stepenik u svojoj karijeri moja porodica i bliži ljudi su bili tu i jako sam sretna zbog toga jer to mogu podijeliti sa nekim, a isto tako i kada imam neku lošu situaciju ili se pronađem u nekom stresnom periodu, tada još više znači – ističe Hasinović.

Za kraj je istakla i to da je Edna jedna mlada djevojka koja je zahvlna za sve i veoma ponosna na sebe.

 

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport