Nedavno objavljeno

Lana Pudar i SARA zajedno na putu ka uspjehu

Prije samo nekoliko godina, Lana Pudar bila je jedna talentovana, posvećena i vrijedna mlada sportašica. Danas je ta djevojka veliko osvježenje na bh. sportskoj sceni, sinonim za uspjeh i uzor mnogim mladim da bez obzira na sve mogu sanjati svoje snove.

Rođena prije 18 godina u Mostaru, veoma brzo je postala jedna od najperspektivnijih mladih sportistkinja u BiH i regionu. Put od talentovane djevojčice do iznimno uspješne plivačice bio je relativno kratak, ali prilično trnovit i strm. Iz uslova koji se ne mogu mjeriti sa onim u kojim rade prosječni evropski i svjetski plivači Lana se brzo izdigla, a svojom voljom i zalaganjem stigla je do mnogih najsjajnijih medalja i brojnih rekorda.

Lana je zaljubljena u vodu kao i voda u nju. Oni su jedno, a ta ljubav joj je donijela ono što u našim krajevima malo ko uspije, prodor u sami svjetski plivački vrh. Trenutno, dok se vrijedno sprema da brani boje Bosne i Hercegovine na ljetnim olimpijskim igrama u Parizu, posljedni test je bilo Evropsko prvenstvu u Beogradu gdje je osvojila srebro u disciplini 200 metara delfin.

O samim Olimpijskim igrama, kaže, ne razmišlja puno, više je usmjerena na sopstveni razvoj. „Ne razmišljam puno o tom takmičenju i ne opterećujem se, tako je pred svako takmičenje. Ali svakodnevno radim maksimalno naporno, dajem više od svog maksimuma da budem spremna i da napredujem iz dana u dan. Kada se trka približi, kada dođe do samog starta, onda će biti malo drugačije. Mada, ni tada ne razmišljam o rezultatu, već o tome šta moram da uradim u bazenu. Skoncentrisana sam na sebe, jer samo tako mogu pomjeriti granice“ – objasnila je najbolja bh. plivačica Lana Pudar.

„Sve je u vodi“ – moglo bi se reći. Naučnici kažu da gotovo 75% svakog tijela čini voda, pa je tako i Lanino sačinjeno upravo od vode i naravno sportskih uspjeha koje ostvaruje u vodi. Zbog toga i ne čudi povezanost negazirane prirodne mineralne vode Sara i Lane Pudar pod sloganom “Osvježenje iz prirode“, koji predstavlja simbiozu prirodnih talenata i prirodnih resursa.

Prepoznajući važnost pravilne hidratacije za održavanje forme i postizanje uspjeha, Lana je izabrala Sara vodu kao svog saveznika na tom putu. Provjereno porijeklo, besprijekorna čistoća i svježina, kao i uravnotežen mineralni sastav Saru čine idealnim izvorom hidratacije za vrhunske sportiste kao što je Lana. Posebna limitirana edicija Sara vode posvećena Lani Pudar može se pronaći na policama trgovina širom BiH.

Latest Posts

Raport