Nedavno objavljeno

U Tuzli otvorena Poliklinika „Dr. Alidžanović“ – savremeni centar usluga iz interne medicine

Nakon nekoliko mjeseci opsežnih priprema kako bi već na samom početku rada pacijentima mogli pružiti kompletnu i kvalitetnu uslugu, Poliklinika „Dr. Alidžanović“ je nedavno počela sa radom.

Respektabilni tim stručnog osoblja, pacijentima nudi širok spektar medicinskih usluga iz domena specijalističko-konsultativne zdravstvene zaštite, dijagnostike i liječenja u oblasti interne medicine uz primjenu savremenih medicinskih postupaka i tehnologija.

Korisnicima usluga ove poliklinike na početku njenog rada se nude usluge iz više oblasti interne medicine kao što su: Onkologija, hematologija, kardiologija, reumatologija, pulmologija, endokrinologija, gastroenterologija i nefrologija.

Također, pacijentima je na raspolaganju laboratorijska dijagnostika i ultrazvučna dijagnostika sa elastografijom kao što su: ultrazvuk dojke, ultrazvuk abdomena i urotrakta, ultrazvuk štitnjače i vrata i Color doppler krvnih sudova.

U ultrazvučnoj dignostici ove poliklinike potrebno je naglasiti rad na ultrazvučnim aparatima najnovije generacije, na kojima se mogu raditi ultrazvučni pregledi sa elastografijom, neinvazivnom metodom u kojoj se mjeri otpor mekih tkiva u cilju otkrivanja sumnjivih promjena i određivanja prirode tumora. Pregled se izvodi ultrazvučnom sondom, a potpuno je bezbolan. Trenutno je Poliklinika „Dr. Alidžanović“ jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova na području Tuzlanskog kantona koja nudi ovu vrstu medicinskih usluga..

Prim.doc.med.sci Jasmina Alidžanović

U medicinskoj usluzi kojom se žele postaviti viši standardi zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovine, Poliklinika „Dr. Alidžanović“ svojim ali i drugim pacijentima nudi uslugu obezbjeđivanja stručnog i nepristranog drugog mišljenja na već postavljenu dijagnozu i preporučeno liječenje. Shodno dosadašnjem iskustvu rada sa pacijentima i praksom koji su pokazali da veliki broj njih često traži mišljenje drugog ljekara o svojoj dijagnozi i propisanoj terapiji, Poliklinika „Dr. Alidžanović“ ima mogućnost to mišljenje ishoditi od od svjetski priznatih stručnjaka i medicinskih centara iz oblasti onkologije.

 

Tim vrhunskih medicinskih stručnjaka na čelu sa prim.doc.med.sci Jasminom Alidžanović, specijalistom interne medicine – onkologom, u ovoj poliklinici čine još:

  • med.sci Lejla Alidžanović – Nurkanović, specijalista interne medicine
  • med.sci. Amira Bijedić, specijalista interne medicine – kardiolog
  • med.sci. Mirela Bašić Denjagić, specijalista interne medicine – gastroenterolog
  • med.sci. Mario Križić, specijalista interne medicine – reumatolog
  • med.sci. Jasmina Pašić, specijalista interne medicine – endokrinolog
  • med.sci. Alma Halilbašić, specijalista interne medicine – hematolog
  • Edin Huskić, specijalista radiologoije – ultrasoničar
  • Ružica Zagorčić, specijalista pulmologije
  • Sumedija Subašić, diplomirana medicinska sestra i Adna Hodžić, medicinska sestra.

Poliklinka „Dr. Alidžanović“ se nalazi u Tuzli, na adresi Armije RBiH br. 32, a za sve dodatne informacije, konsultacije ili zakazivanje termina, zainteresiranim su dostupni telefoni 035 273 223 i 062 266 100 ili e-mail adrese: poliklinika.alidzanovic@gmail.com, internisticka.poliklinika@gmail.com i onkoloski.centar@gmail.com.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img