Nedavno objavljeno

Koliko traje ljubav u svijetu slavnih?

Ljubav i običnih smrtnika i holivudskih zvijezda, naučili smo, ne traje uvijek - zauvijek. Samo su zvijezde puno više pod reflektorima javnosti

Priredila Elma Tahirović

Angelina Jolie i Brad Pitt

Brangelina više ne postoji. Vijest o zahtjevu za razvod koji je te 2016. podnijela Angelina Jolie šokirala je Hollywood, ali i ostatak svijeta, a pokrenula nagađanja da je za sve kriv Bradov odnos prema njihovoj djeci te njegova strast prema travi i alkoholu. Punih 12 godina, još od filma Gospodin i gospođa Smith, kada je njihova veza započela, iako je Pitt tad još bio u braku sa Jennifer Aniston, Brad i Angelina bili su najpopularniji par Hollywooda. U januaru 2005., Pitt i Aniston su najavili da se razvode i ona je podnijela zahtjev za razvod nekoliko mjeseci kasnije. Već te godine u aprilu pojavile su se fotografije Brada, Angeline i njenog usvojenog sina Maddoxa u Keniji.

Ben Affleck i Jennifer Garner

Nakon mjeseci provedenih u negiranju bračnih problema, Ben Affleck i Jennifer Garner, roditelji troje djece, potvrdili su krajem juna 2015. da se razvode. “Nakon mnogo razmišljanja i ozbiljnih razmatranja, donijeli smo tešku odluku o razvodu”, objavili su u zajedničkoj izjavi. “Nastavit ćemo prijateljski odnos, posvećeni roditeljstvu i ljubavi prema našoj djeci, te molimo za njihovu privatnost u ovim teškim trenucima. Ovo će biti naš jedini komentar po pitanju ovako porodične i privatne stvari. Hvala na razumijevanju.” Najava o razvodu uslijedila je samo dan nakon njihove 10. godišnjice braka.

Gwen Stefani i Gavin Rossdale

Nakon 13 godina braka, Gwen Stefani i Gavin Rossdale najavili su razvod u augustu 2015. Navodno je postojala i afera sa dadiljom, a zatim je uslijedio i hit singl koji govori o razlazu. U zahtjevu za razvod braka od frontmena benda Bush, Stefani kao uzrok navodi “nepomirljive razlike”. “Iako smo oboje donijeli zajedničku odluku da više nećemo biti partneri u braku, ostali smo partneri u roditeljstvu, te smo posvećeni podizanju naša tri sina u sretnom i zdravom okruženju”, rekao je par u zajedničkoj izjavi. Pjevačica grupe No Doubt supruga je upoznala 1995, na zajedničkoj turneji sa njegovim bendom Bush. Vjenčali su se 2002.

Charlize Theron i Sean Penn

Charlize Theron se od Seana Penna, s kojim se počela viđati u decembru 2013. godine, navodno rastala nakon putovanja u Cannes. Zaruke su raskinuli u junu 2015, nekoliko sedmica nakon zajedničkog pojavljivanja na Filmskom festivalu u Cannesu. “Ako ostavimo postrani to što je on moj partner, on je ljubav mog života; po prvi put osjetila sam da mi se posao zaista upliće u život i čini ga težim”, povjerila se oskarovka početkom godine jednom britanskom magazinu. “Bilo je trenutaka kada sam bila nevjerovatno nefer prema njemu. I trenutaka kada sam osjetila da je on nevjerovatno nefer prema meni.” 

Jon Hamm i Jennifer Westfeldt

Jon Hamm, zvijezda serije Momci s Madisona, rastao se od glumice i scenaristice Jennifer Westfeldt u septembru 2015, nakon što su gotovo dvije decenije proveli zajedno. “Sa velikom tugom, odlučili smo se rastati nakon 18 godina ljubavi i zajedničke prošlosti”, saopćili su u zajedničkoj izjavi. “Nastavit ćemo podržavati jedno drugo u svakom mogućem smislu.” Par je zajedno proveo 18 godina (nikada se nisu vjenčali), ali je i tvorac serijala Momci s Madisona, Matthew Weiner, rekao da su Jon i Jennifer prošli kroz “težak period” nakon prekida. 

Halle Berry i Olivier Martinez

Halle Berry i Olivier Martinez rastali su se nakon dvije godine braka. “Teška srca donijeli smo odluku o razvodu”, kazali su u pisanoj izjavi. “Nastavljamo dalje sa ljubavlju i poštovanjem jedno za drugo, posvećeni onome što je najbolje za našeg sina.” Halle i Olivier upoznali su se 2010. na snimanju filma Dark Tide. Tri godine kasnije, trudna mladenka udala se u dvorcu Chateau des Conde, u mladoženjinoj rodnoj Francuskoj, a 5. oktobra 2013. rodila je njihovog sina kojeg su nazvali Maceo-Robert Martinez. Glumica je također majka sedmogodišnje Nahle Ariele Aubry, koju je dobila sa bivšim dečkom, modelom Gabrielom Aubryjem. Halle i Gabriel prošli su kroz veoma gadnu bitku za starateljstvo, nakon što su se rastali 2010.

Megan Fox i Brian Austin Green

U augustu 2015. Us Weekly objavio je da se glumica Megan Fox rastala od kolege Briana Austina Greena šest mjeseci nakon što im je odnos zapao u poteškoće. Par je bio zajedno deceniju, od čega pet godina u braku. Osim njih, tu su i dva sina, dvogodišnji Noah i 18-mjesečni Bodhi. Smatra se da su im hvale vrijedne karijere uzrok razlaza: Megan je ove godine uporedo radila na nekoliko filmova, dok je Brian ostajao kod kuće da se stara o mlađim članovima porodice.

Zayn Malik i Perrie Edwards

U augustu 2015, nakon gotovo dvije godine veze, bivša zvijezda boy-benda One Direction raskinuo je zaruke sa pjevačicom Little Mixa. Zayn Malik i Perrie Edwards, koji oboje imaju po 22 godine, dijele i to što su karijere započeli pjevajući u grupama formiranim na britanskom X Factoru. Veoma javno su prolazili kroz uspone i padove, a pritisak od statusa srcolomca, kakav ima Malik, očito je bio prevelik. Raskinute zaruke navodno su “slomile” Perrie Edwards.

Alicia Vikander i Michael Fassbender

Švedska glumica Alicia Vikander i Michael Fassbender odlučili su prekinuti nakon devet mjeseci ljubavne veze. Par se upoznao na snimanju filma The Light Between Oceans, pa iako niti jedno od njih nije htjelo komentirati rastanak, Michael je u prošlosti govorio kako mu karijera često utiče na privatni život. “Na neki način sam sebičan s obzirom na to koliko vremena ulažem u posao. Mislim da je najduža veza u kojoj sam bio trajala dvije godine… Sa glumom sam počeo sa 17 godina, pa je to najduže što sam ikada proveo sa nekim u svojoj odrasloj životnoj dobi.”

Bradley Cooper i Suki Waterhouse

Britanska manekenka i američki glumac rastali su se u martu 2015, nakon što su dvije godine proveli zajedno. “Ostali su prijatelji, ali u ovom trenutku žele različite stvari”, rekao je neimenovan izvor ekskluzivno za E! News. Izvor također dodaje da je Bradley Cooper želio osnovati porodicu, ali da “Suki nije spremna”. “Ona voli Bradleya i on nju, ali mlada je i želi se koncentrirati na glumačku karijeru prije nego postane majka.” Par je bio u vezi od marta 2013. Iako su se često zajedno pojavljivali u javnosti, čuvali su svoju vezu u privatnosti.

Ima naravno još holivudskih parova čija ljubav nije pokazala trajnost, ali ostavit ćemo ih za neki drugi put.

Latest Posts

Raport

spot_img