Nedavno objavljeno

spot_img

Bravo, Lana!

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastupila je jutros na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi, a uspjela je da izbori plasman u polufinale utrke na 200 metara delfin. Ova disciplina je jedina u kojoj će Pudar nastupiti jer je prethodno zbog povrede bila primorana otkazati takmičenje u disciplini 100 metara delfin.

Iz Laninog tima objavili su kako je povreda uspješno sanirana i da Pudar više nema nikakvih problema s istom. To je potvrdila i odličnim nastupom i rutinskim plasmanom u polufinale.

Podsjećamo vas kako smo Lanu uvrstili u ličnosti koje su obilježile proteklu godinu i na naredne redove u kojima opisujemo sjajnu Mostarku:

U zemlji vječnog iščekivanja izlaska iz baraža i nade u retroaktivno objelodanjivanje poništenog penala protiv Nigerije, žene u sportu Bosne i Hercegovine najuspješnije su. I nepobitna je to činjenica uprkos nadi da će neko od nogometnih reprezentativaca u odlučujućem minutu postići gol kojim će nas izbaviti iz svih naših frustracija.

I dok čekamo nezaustavljive procese pridruživanju Evropskoj uniji, nadajući se da će biti jednako brzi kao i promocija skromnih rezultata bh. političara i političarki, Lana Pudar bila je, sa svojim pobjedama, izvor naše kolektivne radosti. Ponekad stvarajući nam iluziju da možemo biti jednako sposobni i superiorni kao što je ova prekrasna djevojka.
Lana Pudar je u 2023. godini osvojila devet evropskih i svjetskih medalja od čega pet zlatnih i po dvije srebrne i bronzane. Učestvovala je na dvanaest velikih finala, ostvarila dvije olimpijske norme za nastup na Igrama u Parizu 2024. godine te postigla šest rekorda – dva evropska juniorska rekorda, tri rekorda juniorskih prvenstava, jedan rekord svjetskih prvenstava i osvojila je pehar za najbolju plivačicu svjetskog juniorskog prvenstva. Sve ovo je stigla prije navršene osamnaeste, jer će punoljetstvo proslaviti početkom 2024.

Trenutno pohađa treći razred matematičke gimnazije i razmišlja o studiju diplomatije. Sudeći po dosadašnjim rezultatima, malo je ambicija koje će kod ove zlatne Mostarke ostati nerealizovane. Kada bi u svojim plivačkim dubinama srela zlatnu ribicu, zamolila bi je za olimpijski bazen u svom rodnom gradu.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport