Nedavno objavljeno

Robbie Williams puni 50 godina

Napokon se kockice mozaika u njegovom životu počinju slagati na pravi način 2006. - kad je upoznao američku glumicu Aydu Field

Veliki je ovo dan za britansku muzičku zvijezdu Robbieja Williamsa koji danas slavi 50. rođendan.

Punog imena Robert Peter Williams rođen je 1974.: otac mu je bio poznati komičar, a majka vodila lokalni pub. Robbiejevi roditelji su se razveli kad su mu bile samo tri godine.  Školu je napustio sa 16 godina i počeo raditi u prodavnici. Djelovalo je da će Robbie biti običan čovjek koji će do kraja života raditi u lokalnoj trgovini. Ali, sudbina je imala druge planove: jednog dana njegova majka pokazala mu je oglas u kojem je muzički sastav tražio novog člana. Robbie je na audiciji oduševio pjesmom i plesom te je postao član grupe Take That.

Međutim, sa slavom je došao i teret s kojim se Robbie teško nosio. “Nisam bio spreman odrasti. Svaku noć bih popio bocu votke i onda tako pijan dolazio na probe. Postao sam ovisan o kokainu i alkoholu”, priznao je Williams u Netflixovom dokumentarcu.

Napustio je Take That smatrajući kako on zaslužuje biti glavni u grupi. Započeo je solo karijeru, ali stvari sa ovisnošću se nisu promijenile. “Ili sam bio mamuran ili sam radio na tome da to budem. Bio sam na stvarno mračnom mjestu. Nisam mogao shvatiti kako živjeti”, priznao je naknadno Williams, koji sredinom devedesetih odlazi u centar za odvikavanje od ovisnosti.

Iz ponora ga je izvukao hit “Angels” , a uslijedile su pjesme “Rock DJ”, “Feel”, “Millennium”, “Let Me Entertain you”… I prije negoli je napunio 25. godina bio je zvijezda. Ali to nije riješilo njegove stare strahove… “Depresivan sam i psihički bolestan… Ne prepoznajem ono u što se pretvaram”, priča Williams u arhivskim snimkama obavljenim u Netflixovom dokumentarcu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AYDA ACTIVE (@shopayda)

Ponovo utjehu pronalazi u drogi i alkoholu. Čak su ga doktori punili sterodima kako bi imao snage nastupati na koncertima. Nakon što je ispod sebe otvarao nova dna ponora i očaja, što se sve odražavalo na njegovu karijeru, napokon se kockice mozaika u njegovom životu počinju slagati na pravi način 2006. – kad je upoznao američku glumicu Aydu Field (pojavila se u dokumentarcu o NLO na kojem je Robbie tad radio). Uzeli su se četiri godine kasnije i danas imaju četvero djece, dvije kćerke i dva sina (dvoje najmlađih su dobili uz pomoć surogat majke) koje drže podalje od javnosti. Porodica Williams žive u luksuznoj vili u zapadnom Londonu.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img