Nedavno objavljeno

ADRIANA LIMA Made in Brazil

Brazilka Adriana Lima s 15 je postala model, sa 16 preselila u New York i godinama poslije postala jedan od najplaćenijih supermodela na svijetu. Bila je anđeo Victoria’s Secret od 1999. do 2018., a htjela je samo  - biti časna sestra 

Seks je vještina – ili može biti. S pravom kombinacijom pudera, push-up grudnjaka i note čednosti – svako može biti “seksi”. To je tajna poruka brenda Victoria’s Secret. Losion za tijelo s voćnom notom i pamučne bokserice ne govore sami za sebe – ali u naše živote ušli su preko proračunate marketinške smicalice koja je kataloški brend pretvorila u industriju vrijednu milijarde. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

 Victorijini anđeli su supermodeli o kojima svi pričaju. Kad ih vidite, ostavljaju vas bez daha, pa iako je svaka od njih drugačija, ipak ih jedna stvar povezuje – sve su posute čarobnim prahom Victoria’s Secret. Adriana Lima (danas 42-godišnjakinja) bila je savršena  ambasadorica ovog brenda. Zagrebete li ispod površine, pronaći ćete nekoga ko nije počeo karijeru kao “seksi” djevojka, bar ne u visoko komercijalnom smislu. Oni koji imaju slonovsko pamćenje sjetit će se Adriane kao djevojke koja je krajem 90-ih bila atipična u odnosu na ljepotice poput Karen Elson, i koja je u to vrijeme pozirala Stevenu Meiselu. Bila je jednostavno drugačija – njena nekonvencionalna ljepota sazrela je danas u neku pristupačniju formu. Adriana ne prodaje seks, ona ga samo nagovještava i to uz finu dozu smjernosti, čak i kada nosi rublje Victoria’s Secret. Adriana možda nikad nije imala jasno određenu granicu između umjetničkog i komercijalnog angažmana, ali je svako malo znala uplesti svoje prste u neki interesantan rad. I dok linija između djevojaka u editorijalima i u reklamama postaje sve tanja, to donosi i jednu posebnu beneficiju – povratak slavnih supermodela svojim korijenima u visokoj modi. ž

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

Da ne miruje kad je riječ o reflektorima – potvrđuje i decembarsko izdanje magazina Harper’s Bazaar Arabia, na kojem Lima krasi naslovnicu.

Mnogo više od anđela 

Victoria’s Secret vjerovatno zaslužuje mjesto broj jedan kad je riječ o karijeri prelijepe Brazilke, koja  je na Valentinovo 2009. uplovila u bračnu luku sa srbijanskim košarkašem Markom Jarićem, i to tri godine nakon što su prvi put otišli na spoj. Brak im je trajao do 2014. , a papire za razvod službeno su potpisali 2016. S Jarićem je dobila i dvije kćeri –  danas 14-godišnju Valentinu i 11-godišnju Sienu.

Marko Jarić sa kćerkama
Adriana Lima, Gisele Bundchen i Alessandra Ambrosio

Ali, Adriana je i mnogo više od Victorijinog anđela. S 15 godina pobijedila je na Fordovom takmičenju za supermodele, a sa 16 otkrila New York. Najveću pažnju privukla je njezina fotografija na jumbo plakatu za donje rublje Vassarette na Times Squareu u New Yorku. Krajem 90-ih počela se pojavljivati u međunarodnim izdanjima Voguea i Marie Claire, kao i na modnim pistama noseći kreacije Christiana Lacroixa, Valentina, Vere Wang, Emanuela Ungara, Armanija, Ralpha Laurena… 

Adrianina karijera išla je utabanom stazom: kao i njene prethodnice Claudia Schiffer, Laetitia Casta i Eva Herzigova, postala je GUESS? Girl. Potom su uslijedili angažmani za Maybelline, Bebe, BCBG, Anna Sui Jeans, Gasoline, XOXO, kao i naslovnice u magazinima kao što su Harper’s Bazaar i Elle. Kao Victorijin anđeo prvi put je kročila na pistu 2000., a tri godine kasnije pripala joj je čast da otvori Victoria’s Secret Fashion Show.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

Princ na bijelom konju

- Advertisement -

ŽIVIM SAN “Ne bih promijenila ništa u svom životu. Bojim se da, ako bih mijenjala, stvari bi mogle ispasti drugačije, a ja sad živim svoj san. Ako to znači borbu s demonima, onda sam spremna i za to. Prošla sam kroz mnogo toga i ponosna sam na sebe”

Sve je za Adrianu išlo baš kako treba, ali prije nego što ju je modni agent slučajno otkrio u šoping centru, željela je postati – časna sestra. Njena se čednost nastavila i kroz turbulentnu karijeru supermodela, a najpoželjnija djevica na svijetu često je isticala svoju vrlinu, dajući do znanja kako čeka princa na bijelom konju. “Seks je primjeren tek nakon vjenčanja, muškarci moraju poštovati moj izbor. Ako me poštuje, to ne znači da me ne želi”, izjavljivala je. 

Njezin je otac napustio njenu majku kad je Adriana imala samo šest mjeseci, ali ona je izgradila zdrav odnos prema vlastitom životu: “Ne bih promijenila ništa u svom životu. Bojim se da, ako bih mijenjala, stvari bi mogle ispasti drugačije, a ja sad živim svoj san. Ako to znači borbu s demonima, onda sam spremna i za to. Prošla sam kroz mnogo toga i ponosna sam na sebe. Život bez oca bio je težak u vrijeme kad sam bila mala, nisam znala jesam li ja kriva, nisam znala ništa o njemu, ali volim mamu i povezana sam s njom na način na koji većina ljudi nije vezana za majke. Sve je dobro ispalo”, kaže Adriana, koja se u slobodno vrijeme posvećuje humanitarnom radu: često posjeti sirotište Caminhos da Luz, u njenom rodnom gradu Salvadoru de Bahiji, i s mališanima provodi vrijeme zabavljajući ih. 

 

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img