Nedavno objavljeno

Večera za 15 minuta

Kada dođemo s posla umorni od cijelog dana, najradije bismo naručili dostavu ili izvukli nešto prvo iz frizidera što nam dođe pod ruku.

Sezonska salata

Kada kažemo “večera za 15 minuta”, prvo nam na pamet padaju salate. I zaista su salate odličan izbor, hranjive i s pravom mogu nositi epitet “fina lagana večera”. U nastavku vam donosimo recept za jednu sezonsku salatu.

Sastojci: 1 paradajz

kolutovi svježeg krastavca

nekoliko kriški paprike babure

1 supena kašika balzamičnog octa

1 čajna kašika maslinovog ulja

1 mala konzerva tune u salamuri

15 g susama

120 g kukuruza iz konzerve

Biber, sol, pola čajne kašike talijanske mješavine začina.

Priprema

Povrće operite, narežite i stavite u zdjelu. Povrću dodajte ocijeđenu tunu, kukuruz, maslinovo ulje, balzamični ocat i začine. Susamove sjemenke propržite na tavi na laganoj vatri dok ne počnu dobivati zlatnu boju. Posipajte susam po salati.

 

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport