Kada dođemo s posla umorni od cijelog dana, najradije bismo naručili dostavu ili izvukli nešto prvo iz frizidera što nam dođe pod ruku.
Kada dođemo s posla umorni od cijelog dana, najradije bismo naručili dostavu ili izvukli nešto prvo iz frizidera što nam dođe pod ruku.
Sezonska salata
Kada kažemo “večera za 15 minuta”, prvo nam na pamet padaju salate. I zaista su salate odličan izbor, hranjive i s pravom mogu nositi epitet “fina lagana večera”. U nastavku vam donosimo recept za jednu sezonsku salatu.
Sastojci: 1 paradajz
kolutovi svježeg krastavca
nekoliko kriški paprike babure
1 supena kašika balzamičnog octa
1 čajna kašika maslinovog ulja
1 mala konzerva tune u salamuri
15 g susama
120 g kukuruza iz konzerve
Biber, sol, pola čajne kašike talijanske mješavine začina.
Priprema
Povrće operite, narežite i stavite u zdjelu. Povrću dodajte ocijeđenu tunu, kukuruz, maslinovo ulje, balzamični ocat i začine. Susamove sjemenke propržite na tavi na laganoj vatri dok ne počnu dobivati zlatnu boju. Posipajte susam po salati.