Nedavno objavljeno

Stvari koje sretni parovi nikad ne rade

Od sretnih parova iza kojih su dugogodišnje veze/brakovi možemo naučiti ponešto o tome kako održavati vezu punu ljubavi.

Postoje, između ostalog, neke stvari i navike koje sretni parovi izbjegavaju. Neke od njih, koje bi bilo dobro zaobilaziti ako želite da vaša veza, odnosno brak potraju, izdvojili smo u nastavku.

1. Sretni parovi ne bježe od teških razgovora

Bez obzira na to koliko savršeno dobro funkcioniraju zajedno, ne postoji par kod kojeg se u nekom trenutku neće dogoditi neslaganje.

Nesuglasice su neizbježne u odnosima, a umjesto da svoje osjećaje metu pod tepih, sretni parovi otvoreno i iskreno razgovaraju o osjetljivim temama. Ako ne riješite neka važna pitanje i dileme u odnosu, moglo bi doći do ogorčenosti i odvajanja.

2. Sretni parovi ne prate rezultat

Sretni parovi ne ponašaju se kao računovođe na način da jedno drugome zbrajaju dobra i loša djela. U zdravoj, sretnoj vezi i jedna i druga strana s ljubavlju radi stvari za drugu polovicu bez da očekuje nešto zauzvrat.

Ako se i dogodi da stvari postanu poprilično neuravnotežene, o tome će porazgovarati s tonom punim poštovanja, bez optužbi.

3. Sretni parovi ne zamjeraju

Kod nesretnih parova frustracije i razočarenja s vremenom stvaraju distancu. S druge strane, kod sretnih parova obje strane svjesne su činjenice da nitko od njih nije savršen i spremni su ispričati se, prihvatiti ispriku i krenuti dalje.

4. Sretni parovi se međusobno ne vrijeđaju

Čak i kada je svađa na vrhuncu, sretni parovi trude se izbjeći komunikaciju u kojoj će se vrijeđati jer su svjesni toga koliko je ona kontraproduktivna i koliko produbljuje negativnosti i ljutnju.

Mnogi parovi se tokom svađa međusobno nazivaju idiotima, gubitnicima, gadovima… Međutim, osobe u sretnim vezama, koje također doživljavaju ljutnju, frustraciju i razočaranje u odnosu, trude se da prema svom prema partneru u svakom trenutku zadrže odnos pun poštovanja.

5. Sretni parovi ne njuškaju

Jedan od temelja zdrave, sretne veze je povjerenje. Zato su sretnim parovima ideje da kopaju po porukama ili e-mailovima druge strane neprihvatljive. Oni nemaju osjećaj da netko nešto od njih skriva.

- Advertisement -

6. Sretni parovi ne lažu jedno drugom

Parovi u zdravim, sretnim vezama su otvoreni jedno prema drugome. Kod njih nema laži i nema izostavljanja.

Održavanje laži otežava održavanje veze i troši puno energije, a ako istina izađe na vidjelo može biti teško ponovno izgraditi povjerenje. Ljudi u zdravim odnosima međusobno se vole zbog onoga što jesu i podržavaju iskrenost bez obzira na eventualnu štetu koju ona može nanijeti.

 

 

zadovoljna.hr

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img