Nedavno objavljeno

Sarajevska umjetnica i dizajnerica Tatjana Beho predstavila limitiranu kolekciju „Difficult Woman -Teška žena“ na 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo

Ove godine, slaveći Sarajevo kao kreativni grad umjetnosti, mode i kulture, podržavajući nove talente i talente u usponu te održiva i odgovorna poduzeća, 45. sezonsko izdanje po prvi put pokrenula je  VODA LEDA!

Tokom ovogodišnjeg izdanja 45. LEDA BH Fashion Week Sarajevo koji je održan u organizaciji Udruženja modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji Abc Models Mgmt Inernational, publika u Sarajevu je imala priliku uživati u bogatom modnom program i zanimljivim i inovativnim autorskim kolekcijama.

Programski sadržaj tokom tri dana održavanja bio je na nivou svjetskih modnih događaja, a LEDA BH Fashion Week Sarajevo s razlogom je još jednom etiketiran kao najutjecajnija modna manifestacija u regiji.

Interesantnu kolekciju neobičnih krojeva na 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo predstavila je sarajevska umjetnica i dizajnerica Tatjana Beho  sa kolekcijom „Difficult Woman -Teška žena“.

Kao što Strayed kaže, teške žene su „ambiciozne i odvažne, pustolovne i emotivne, pametne i prkosne, nepopravljive i neobične, odlučne i opake“. One žele da udovolje sebi, koliko i onima oko njih. Ne kažu da, samo zato što se to od njih očekuje. „Teška žena“ još jedan Feministički vizuelni osvrt na dominantan narativ društva u kom je subjekt i objekt izrazito rodno određen, pri čemu muškarci imaju status subjekta većinu vremena, a žene su izuzetno objektivizirane.

MemenTo kolekcija „Difficult Woman“ rekonstruiše i kreira, na sebi svojstven duhovit i kritičan način, novu samosvjesnu heroinu, koju prikazuje kroz njen individualni i eklektični život u kojem ona živi bez pitanja i traženja shvatanja i odobravanja okoline. „The Future is Woman“

Kao umjetnica, koristi ovu vrstu medija za komunikaciju s društvom o temama koje je interesuju.

MemenTo ideja prelazi iz inspiracije nekom temom u realizaciju kroz umjetnički likovni koncept komuniciranja u karikaturnom prenaglašenom liku ženskog “stereotipa savremene ljepote”, koji izrazom na licu i frazom u tekstu stvara memento (crticu, trenutak u vremenu). MemenTo Girl je feministkinja, buntovnica i punk dama.

Revijalnu izložbu autorske kolekcije MemenTo Girl Design by Tatjana Beho, a koja je predstavljena na 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo, u lobby Hotela Holiday, možete pogledati na modnoj platformi:

https://bhfwsa.com/designers/tatjana-beho/

Za estetsku pripremu revijalne izložbe autorske kolekcije MemenTo Girl Design by Tatjana Beho, bili su zaduženi profesionalni tim Crystal Beauty Studio by Ajla Čengić i Hair by Mirela Barakovac.

- Advertisement -

Inače, Abc Models Mgmt International i BH Fashion Week Sarajevo ove godine slavi 25 godina postojanja tokom kojih je predstavljeno preko 2000 domaćih dizajnera i studenata modnog dizajna, preko 300 inozemnih dizajnera i 900 brendova na 60 gradskih lokacija u Sarajevu, te isto toliko lokacija u Banja Luci, Tuzli i Mostaru na kojima je prisustvovalo preko 400.000 posjetitelja, dok je u organizaciji BH FASHION WEEK-a do sada učestvovalo preko 20.000 ljudi. Realizovano je više od 25 humanitarnih akcija.

Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, Abc Models Mgmt Inernational  i BH Fashion Week Sarajevo izražavaju zahvalnost generalnom sponzoru Voda LEDA, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Hotelu Holiday, Hyundai, Hercegovina vino, brendu Trend, Make up „Crystal Beauty“ by Ajla Čengić, Frizerskom salonu „Fashion“ Sarajevo, Make up artistici Anastasiji Medić, Frizerskom salonu „Irma“, Make up Academy Banja Luka by Tamara Stojanović, Hair by Mirela Barakovac te svim učesnicima, posjetiteljima, medijskim partnerima i sponzorima koji su svojim doprinosom omogućili uspješno održavanje ovogodišnjeg 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo Live & Digital Edition.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img