POTREBNO:
2 šake rukole,
1 šaka matovilca,
1 komad svježeg lososa (250 gr),
5-6 rotkvica,
2 krompira,
so,
biber,
limunov sok,
1/2 kašičice senfa,
balzamovo sirće,
maslinovo ulje
PRIPREMA: Lososu pincetom izvadite kosti, posolite, namažite senfom sa svih strana, premažite sokom od limuna i pobiberite. Krompir ogulite i narežite na kocke pa stavite kuhati. Dok se krompir kuha operite salatu i rotkvice. Rotkvice narežite na kolutove, pomiješajte s rukolom i matovilcem i stavite na tanjir za serviranje. Kada je krompir gotov, procijedite vodu, krompir posolite i zalijte maslinovim uljem pa promiješajte te poslažite po salati. U tavi na 2 kašike maslinovog ulja ispecite losos, 2 minute sa svake strane na srednje jakoj vatri. Kada je pečen, natrgajte ga na komade i poslažite po salati i krompiru. U posebnoj posudici pomiješajte malo maslinovog ulja, sirćeta, limunovog soka i prstohvat soli. Prilikom serviranja sve pospite napravljenom mješavinom i uživajte.