Nedavno objavljeno

Amelin kolač za sve prilike

Zakuhajte s Belmom je nova tematska rubrika na portalu Gracija.ba kojom otpočinjemo i video formu pripremanja jela a koje već godinama čitate u printanom izdanju kroz dobro poznato Kulinarstvo. Naša Belma pokazuje svoj multitasking talent koji mi u magazinu i predobro poznajemo, pa je pravo vrijeme da se i vi upoznate sa njezinim umijećem kuhanja

Piše i kuha Belma Pećanin

Ovaj sam recept dobila od moje drugarice Amele i pravim ga za sve moguće prilike (goste, izlete, putovanja, uz kafu, čaj,…). Probajte i vi!

Kora:
180 g omekšanog putera,
100 g šećera,
praška za pecivo na vrh noža,
250 g brašna,
kora 1 limuna,
1 jaje i 1 žumance.

Zamijesiti tijesto i razvaljati u četvrtastu tepsiju.

Koru premazati džemom.

Fil:
250 g mljevenih oraha,
100 g šećera i 1 vanilin šećer,
100 g grožđica pofurenih sa 10 kašika mlijeka.

Pomiješati i rastanjiti preko džema.

Umutiti 2 jajeta i preostalo bjelance sa 3 kašike šećera i 3-4 kašike brašna. Preliti preko fila.

Peći 10 min na 250°C, pa još pola sata na 180°C.

Kad se ohladi izrezati na štanglice.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport