Nedavno objavljeno

Filmovi za svaki horoskopski znak

Uoči 95. dodjele Oscara, New York Post preporučuje koje nominirane filmove gledati prema znaku zodijaka

Apsolutno je primjereno da dodjela Oscara pada u sezoni Riba, jer ovaj promjenjivi vodeni znak vlada carstvom kinematografije i fantazija te projekcija doslovne i metaforičke raznolikosti. A govoreći o Ribama, nakon trijumfalnog nastupa na Super Bowlu, trudna moćna Riba Rihanna izvest će na svečanoj dodjeli nagrada pjesmu “Lift Me Up”, nominiranu za najbolju originalnu pjesmu.

Sa širokim rasponom kategorija i kandidata, uključujući deset nominiranih za najbolji film, New York Post preporučuje film za svaki horoskopski znak.

OVAN (21. mart – 19. april)

“Top Gun: Maverick”

Ovan je nagli, drčni i energični sportista zodijaka. Pripadnici ovog kardinalnog vatrenog znaka naći će mnogo toga što će voljeti u nastavku “Top Guna”, na koji smo čekali 36 godina.

BIK (20. april – 20. maj)

“Elvis”

U režiji Baza Luhrmana i s glumcem Austinom Butlerom u glavnoj ulozi, “Elvis” je čisti vizualni maksimalizam, težnja da se postigne što više, ljubavni jezik znaka čija je deviza “više je više”.

BLIZANCI (21. maj – 20. juni)

“Žene govore”

Blizancima vlada Merkur, planeta komunikacije i razmjene. Na neki način, film “Žene govore” (“Women Talking”) i predivno i brutalno prikazuje potrebu za jezikom i njegovu moć. Usto, Blizanci predstavljaju dualnost ljudskog stanja, a “Žene govore” istražuje ove krajnosti i propituje da li se one mogu pomiriti.

RAK (21. juni – 22. juli)

“Avatar: Put vode”

S bićima plave puti i na rubu suza, “Avatar” će odjeknuti među Rakovima. Kao kardinalni vodeni znak, emocionalna dubina i širina prosječnog Raka je poput okeana. Pripadnici ovog znaka vrlo ozbiljno shvataju zdravlje i dobrobit svoje okoline i neće oklijevati ići u rat kako bi je zaštitili, kao što to čine junaci Cameronovog filma.

LAV (23. juli – 22. august)

“Na zapadu ništa novo”

Lav je takmičar po prirodi, a film “Na zapadu ništa novo”  nominiran je za devet Oscara. Lav je povezan s romantizmom, idealizmom i djetetom u sebi. “Na zapadu ništa novo” je priča o odrastanju mladića punog ideala koji se našao u surovoj realnosti rata i koji se nada da će postati heroj. Lav je sinonim za umjetnost i plodnost, a rat je antiteza života i stvaranja, što ovaj antiratni ep čini žestokim, prikladnim filmom za lavlji ponos.

DJEVICA (23. august – 22. septembar)

“Sva ljepota i krvoproliće”

Djevica je orijentirana na detalje, vezana za istinu, ona iznosi prljavštinu prevare na svjetlo dana, pa se smatra detektivom zodijaka. Dokumentarac “All the Beauty and the Bloodshed” opisuje život američke fotografkinje Nan Golding (inače Djevice u horoskopu) i njenu borbu protiv bogate porodice Sackler koja je svjesno propagirala i profitirala na proizvodnji opioidnih lijekova.

VAGA (23. septembar – 22. oktobar)

“Duhovi otoka”

Vaga vlada sedmom kućom, koja predstavlja partnerstvo, a stanovnici irskog otoka Inisherin oslanjaju se na svoje odnose s drugima kako bi im pomogli da vide i definiraju sebe. I silno žele da im se svide. Film “Duhovi otoka”, s Colinom Farrellom u glavnoj ulozi, priča je o otuđenju i prijateljstvu koje je pošlo po zlu.

ŠKORPIJA (23. oktobar – 21. novembar)

“Crni panter: Wakanda zauvijek”

Škorpijom vlada Pluton, planeta smrti i uskrsnuća, a “Crni panter: Wakanda zauvijek” prati posljedice smrti kralja T’Challe, od žalovanja do uspona novog junaka – zapravo junakinje Inače, Škorpija je ženski znak čija je boja crna. Vodeni znak, Škorpija je jedan od najosvetoljubivijih horoskopskih znakova, a suparnik u “Wakandi zauvijek” je polubog koji živi u okeanu i želi osvetu.

STRIJELAC (22. novembar – 21. decembar)

“Fabelmanovi”

U režiji slavnog Strijelca, “Fabelmanovi” su poluautobiografsko ostvarenje Stevena Spielberga u kojem on pripovijeda o svom porijeklu i bolnom putu koji ga je doveo do snimanja filmova. Strijelci su pustolovi koji cijene istinu i slobodu, što su kvalitete koje mladi Sammy Fabelman istražuje iza objektiva svoje kamere.

JARAC (22. decembar – 19. januar)

“Tár”

Izrazito ambiciozan, Jarac je veliki graditelj zodijaka. Vladar desete kuće, kuće karijere i javnog imidža, bavi se kontrolom, zapovijedanjem, profesionalnim ugledom i onim što ostavlja u nasljeđe. Sve ove teme prisutne su u filmu “Tár”, s Cate Blanchett u glavnoj ulozi, koji prati uspon i tragičan pad zahtjevne i egoistične dirigentice.

VODOLIJA (20. januar – 18. februar)

“Trougao tuge”

Vodolijama vlada restriktivna planeta Saturn, nametljivac stare garde, i Uran, planeta haosa, uzurpacije, brodskih olupina i scenarija pustih ostrva. Za njih je “Trougao tuge”, britka satira o bogatima. Film istražuje kako se moć može preokrenuti i zloupotrijebiti.

RIBE (19. februar – 20. mart)

“Sve svuda odjednom”

Kao posljednji znak zodijaka, Ribe predstavljaju skup… svega. Pod vladavinom Neptuna, planete snova i zabluda, osobe rođene u ovom znaku osjećat će se kao kod kuće u čudesnim vodama filma “Everything Everywhere All at Once”.

Latest Posts

Raport

spot_img