Nedavno objavljeno

Jednostavna pašteta od dimljene ribe

POTREBNO:
1 šolja dimljene ribe po želji,
1 pakovanje krem sira od 200 g,
100 g putera (omekšalog na sobnoj temperaturi),
2 kašike aceta balsamica,
1 kašika svježeg soka od limuna,
1/4 šolje što sitnije nasjeckanog luka,
1 češanj bijelog luka (usitnjen),
prstohvat svježe samljevenog bibera,
2 kašike vlasca,
kriške tostiranog hljeba ili krekeri za posluživanje

PRIPREMA: Stavite ribu, krem ​​sir, puter, aceto balsamico, limunov sok, luk, bijeli luk i biber u blender, dobro izmiješajte, ali pazite da se ne pretvori u pire. Smjesu prebacite u posudu za posluživanje i ostavite preko noći u frižideru. Pašteta je najboljeg okusa na sobnoj temperaturi. Pospite nasjeckanim vlascem i poslužite s prepečenim trokutićima kruha ili krekerima.

Latest Posts

Raport

spot_img