Nedavno objavljeno

Evo kako da budete bolji muž

Ako ste između borbe za egzistenciju, brige o djeci i plaćanja računa zaboravili na suprugu, donosimo vam savjete kako da postanete bolji, brižniji, osjećajniji suprug

Zainteresujte se za nešto što vaša supruga voli Ovo je posebno teško muškarcima koji sve hobije različite od svojih smatraju bezveznima, a da ne govorimo o žanru filmova ili knjigama. Znamo da nije lako pokazati interes za romantičnu komediju tipa ‘Dan zaljubljenih’, no ukoliko se prisilite i dragu odvedete u kino, pokazat ćete da ste odrasli, a taj gest će vaša supruga itekako znati da cijeni.

Stavite djecu na spavanje Pobrinite se za djecu na dva tri sata i dajte supruzi vremena samo za nju. Neka uživa u toploj kupki, ode na masažu, čita knjigu ili šta već želi. U pretrpanom rasporedu zaposlena majka odnosno supruga biće vam zahvalna kao da ste joj poklonili godišnji odmor.

Naučite reći IZVINI Zvuči kao lagan, ali ovo može biti i najteži zadatak. Mnogi su vjerovatno puno puta u braku ili vezi pokazali svoju eksplozivnu, prgavu i tešku narav. OK, svi smo ljudi. No budite čovjek, priznajte grešku i uputite riječi izvinjenja svojoj dragoj jer ponekad zaboravite na lijepe manire i uljudnu komunikaciju.

Zahvalite joj što vas trpi Izrazite se baš tako i to je dovoljno. Nemojte nabrajati svoje mane i propuste, ali recite joj da cijenite što vas trpi čak i onda kad joj niste pri ruci, a baš ste joj trebali. I sami znate da ponekad niste osoba s kojom je uvijek ugodno živjeti.

Počistite za sobom Bacite u smeće kesu čipsa nakon noćnog gledanja filma. Maknite prljave čarape s poda. Sklonite sa fotelje svoje stvari jer to nije ormar. Ispraznite pepeljaru punu opušaka koju držite već danima na prozoru. Itd. Itd. Odrastite i čistite za sobom. Ne živite više s mamom.

Organizujte vrijeme samo za vas dvoje Pobrinite se za čuvanje djece i odvedite je u pozorište, kino ili na večeru. No i sama činjenica da ste se pobrinuli za djecu bit će dovoljna, pa jednostavno možete uživati u noćnoj šetnji gradom i sladoledu.

Držite do sebe Ne hodajte zapušteni. Zube, kosu nokte držite urednima. Nemojte je sramotiti s tim dlakama u nosu. OK, zezamo se, ali svakako držite do higijene i hodajte mirišljavi i čisti, a vaša će draga biti ponosna na vas.

Bavite se svojom stranom porodice Pomozite supruzi u utisku koji ostavlja na vašu porodicu. Znate da se sve može dvostruko protumačiti, interpretirati i okrenuti protiv nje. Razgovarajte sa svojim roditeljima i ukoliko odlučite da ćete praznike provesti u krugu vaše male porodice, vi to recite svojim roditeljima.

Zadržite lijepo ponašanje s početka veze Žena vam nije frend s utakmice pred koji puštate gasove i podrigujete. Niste to radili ni na početku veze pa nemojte ni sada.

Recite joj da je privlačna Znamo da je to muškarcima, pogotovo onima u dugim brakovima, teško reći, no ne zaboravite da žene jako vole komplimente. Recite joj da je lijepa i privlačna i nagrada je garantovana. Vaša draga rastopit će se od radosti.

Ne prigovarajte Suzdržite se od kritike svega što ona čini. Budite sigurni da se daje 100% u kući, u održavanju braka i odgoju djece. Sitni prigovori i kritike bole više od ičega, a nikako nisu poticajni za zdravi razvoj veze. Umjesto kritike, pregrizite jezik i recite joj da ju je lijepo vidjeti da se trudi da vam napravi omiljeno jelo.

U društvu pokazujte koliko je cijenite Na zajedničkoj večeri s prijateljima diskretno je zagrlite, smijte se njezinim šalama, pitajte je za mišljenje, pokažite koliko je uvažavate, cijenite i koliko vam je dobro u njezinom društvu. Postat ćete suprug godine.

Latest Posts

Raport

spot_img