Nedavno objavljeno

Sarajevski festival Garden of Dreams sve veći i bolji: vruća ljetna avantura na tri stagea čeka na vas!

Jeste li za vruću ljetnu avanturu u Sarajevu? Onu koja će vas osvojiti na prvu i u potpunosti, pretvoriti u rasplesane, fantastično raspoložene osobe i podariti vam trenutke za vječno pamćenje? Ako jeste, čekamo vas od 10. do 12. juna na festivalu elektronske muzike Garden of Dreams koji će se ove godine održati na čak tri stagea, gdje vas očekuje najbogatiji i najbolji program ikad.

Glavni stage, kao i na prethodnim festivalskim izdanjima, nalazi se u podnožju repetitora na brdu Hum iznad Sarajeva, na 816m nadmorske visine. S ovog mjesta noću se pruža spektakularan pogled na grad, što u kombinaciji s muzikom vrhunskih izvođača doprinosi magičnoj atmosferi festivala Garden of Dreams. Snagu spoja pomenutog ambijenta i elektronske muzike prepoznala je kompanija Eronet, koja je ponovo ove godine postala ponosni sponzor glavne pozornice. Na Eronet stageu, posjetioce očekuje nesvakidašnja zabava, za koju će glavni „krivci“ biti Joris Voorn, Kollektiv Turmstrasse, Matador, Henry Saiz, Rodriguez Jr, Anja Schneider i brojne druge zvijezde elektronske muzike.

Osim glavnog stagea, posjetitelje na Humu očekuje još jedna atrakcija – novi, Heineken Music Stage, s kojeg se pruža pogled na najljepši zalazak Sunca iznad Sarajeva. Na njemu će nastupati buduće zvijezde domaće i regionalne elektronske scene. Prva dva dana Festivala svirka na ovom stageu će počinjati u 16.00 sati i trajat će do 21.00 sat. U petak, 10. juna, nastupa Ena Smajić, Adnoir, Dimitri J i Daki, a u subotu, 11. juna, nastupit će 2odd, Coem, Alain, Soole i Mekhu. U nedjelju, 12, juna, Heineken Music Stage je rezerviran za nastupe doel, More Than You, Antares i Machado od 13.00 do 18.00 sati.

I to nije sve! Festival Garden of Dreams, koji se širi nezaustavljivom brzinom, pobrinuo se da ove godine po prvi put pripremi vrhunsku zabavu i za fanove RAPA. U kultnom sarajevskom klubu „Silver & Smoke“ očekuje vas Silver & Smoke RAP stage, na kojem će nastupiti legendarni sarajevski reperi Shtela, Shtuka, Geko, Johnny Da Mista, zatim nova lica sarajevskog RAP-a Fanril & Splek, Hanibal i Fratelo uz podršku dvije regionalne zvijezde, Surreal i Fox.

Uporedo s rastom festivala, raste i broj posjetitelja, tako da se ulaznice prodaju brže nego ikad. Ukoliko još niste obezbijedili karte za sebe i prijatelje, možete to učiniti putem www.kupikartu.ba . Čekamo vas u Bašti snova. Wake up and dream!

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img