Nedavno objavljeno

OTKRIVAMO KOJI JE HOROSKOPSKI ZNAK NAJPAMETNIJI?

Neki su ljudi hodajuće enciklopedije. Postavite im pitanje o bilo čemu - toliko su informisani da ćete odgovor od njih dobiti i prije Google-a. Šta kaže astrologija - koji horoskopski znak ima prirodnu sklonost ka brzom i dobrom povezivanju informacija?

Nekog opisujemo kao “pametnog sa ulice”, dok je neko “pametan sa knjigama”, ali zdrav razum i opće znanje idealan su paket! Svačiji mozak funkcioniše na poseban način i postoji puno načina da budemo pametni. U općem smislu, pametnim ljudima smatraju se oni koji mogu uspostaviti brze veze između pohranjenih informacija i to im pomaže da razumiju gotovo sve mehanizme i načine na koje funkcioniše svijet oko njih. Njihova tajna je u tome što duboko razumiju ono što uče i teže ka primjenjivanju stečenog znanja u praksi.

Astrološki gledano, najpametniji su rođeni u znaku Vodolije i Škorpije. Zanimljivo, ova dva znaka dijele prvo mjesto iz dva različita razloga. Rođeni u znaku Vodolije imaju izražen nivo analitičke inteligencije koja se mjeri kognitivnim sposobnostima i IQ-om. Škorpije, sa druge strane imaju pronicljivu pamet – oni su najbolji u realnoj procjeni i razumijevanju svijeta u cjelini.

To ne znači da drugi horoskopski znakovi nisu inteligentni i pametni na svoj način. Zapravo, Blizanci i Vage također imaju izražene analitičke sposobnosti, a prema Neilu Cratbreeu, astrologu sa Mayo School of Astrology, ne treba zanemariti ni emocionalnu inteligenciju. Rakovi i Ribe su u tom pogledu najinteligentniji. Imaju izražene sposobnosti prepoznavanja i rasuđivanja svojih i tuđih osjećanja, što posebno u periodu pandemije dobija na važnosti.

S druge strane, zemaljski znakovi – Bik, Djevica i Jarac pokazuju praktičnu inteligenciju, dok vatreni znakovi – Ovan, Lav i Strijelac imaju tendenciju da budu najintuitivniji, što ih čini sklonijima rizikovanju i popunjavanju vodećih mjesta.

Latest Posts

Raport

spot_img