spot_img

Nedavno objavljeno

ČEŠKA Sevdah – najbolji pas na svijetu

Na svjetskoj izložbi pasa u češkom gradu Brno, bosanskohercegovački pastirski pas tornjak, imena Sevdah Tor Shadow of Stone osvojio je titulu Best Of Breed (najbolji u pasmini) i time osvojio naslov svjetskog prvaka

Na svjetskoj izložbi pasa održanoj u subotu 2. oktobra u češkom gradu Brno, bosanskohercegovački pastirski pas tornjak, imena Sevdah Tor Shadow of Stone osvojio je titulu Best Of Breed i time također osvojio naslov svjetskog prvaka.

Tornjak Sevdah Tor Shadow of Stone osvojio je naslov svjetskog prvaka u kategoriji Best of Breed

Sevdah je u vlasništvu porodice Burzić iz Bužima i dio odgajivačnice tornjaka Kennel “Od Burzića”. Ovu odličnu vijest proširila je naša ambasadorica u Češkoj Martina Mlinarević, te podijelila i vlastito iskustvo koje ima u prijateljevanju s psima: “Kao netko tko je 10 godina imao tornjaka Kaija iz sela podno Zavelima, ova me vijest i privatno silno obradovala. Ako imate mogućnosti i uvjete, nabavite tornjaka. To je veličanstven, silan i ponosit pas. Najbolje od naše zemlje.  Čestitke dragim Burzićima, a Sevdahu divan život i još puno uspjeha!“, napisala je ambasadorica uz fotografije predivnog psa sa ponosnim vlasnicima.

Martini se na objavi i čestitkama zahvalila i ponosna vlasnica Sevdaha Mirsada Šekić Burzić, kojoj je Martina uzvratila: “Draga Mirsada i cijela familijo Burzić kako ljudska, tako četveronožna, raduje me ovaj uspjeh predivnog Sevdaha kao da je moj! Posebna je to ljubav! Hvala svima koji su postavili i svoje slike tornjaka.” 

Tornjak je planinski pastirski pas čija je funkcija od jedanaestog stoljeća bila zaštita stada od pljačkaša i krupnih predatora. Više detalja o ovoj pasmini možete pronaći na linku http://www.bhtornjak.com/

Latest Posts

Raport

spot_img