Nedavno objavljeno

Pileći file s povrćem i kvinojom

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 1 šolja kvinoje
  • Povrće po izboru (brokula, tikvica, paprika, mrkva, šampinjoni)
  • Maslinovo ulje
  • Limunov sok
  • Začini: so, biber, kurkuma, bosiljak, bijeli luk
Foto: Freepik

Priprema:

  1. Pileće filee marinirajte s maslinovim uljem, limunovim sokom, soli, biberom i kurkumom. Ostavite 15 minuta.
  2. Kvinoju isperite i skuhajte prema uputama (10-15 minuta).
  3. Povrće narežite na komade, začinite i ispecite u rerni (180°C, 20 minuta) ili na tavi.
  4. Ispecite pileće filee na tavi ili u rerni dok ne budu zlatno smeđi.
  5. Servirajte kvinoju kao bazu, dodajte povrće i piletinu. Prelijte maslinovim uljem ili jogurt dresingom.

Latest Posts

spot_img

Raport