Nedavno objavljeno

spot_img

Kad Maja Milinković maršira

Nova pjesma Maje Milinković nosi naziv “Marširam" i predstavlja složene emocije i dublje borbe ljudskog iskustva

 Snažnim emotivnim  putovanjem glasom, muzikom i slikom, gdje se isprepliću ekspresivna interpretacija, sugestivan tekst i tradicionalni ritam sa portugalskog otoka Madeire, Maja potvrđuje autentičnost Fadolinke. “Napisala sam ljubavnu pjesmu o ostavljenima, o onima koje je srce slomljeno. Pjesma prodire u složene emocije i teme koje dovode u pitanje status quo i zadiru u dublje borbe ljudskog iskustva. Svakome se dogodi, bar jednom u životu, da kod nekoga odmaršira u zaborav”.

U ovoj pjesmi se kantautorica, pored melodije i stihova, zaigrala tradicionalnim portugalskim ritmom s Madeire, što “Marširam” daje posebnu dimenziju. “Kao i svakom autoru i meni je važno da publika prepozna i zavoli pjesmu, stoga se nadam da će pjesma umarširati u srca svih ljudi koji vole i prate ono što ja radim, posebno onima koji u muzici traže ogoljenu ranjivost i autentičnost”.

Pjesma je snimana u Sarajevu, u studiju Marina Meštrovića, a masterizovana u  Portugalu. Tekst i muziku je radila sama pjevačica, a u aranžmanu su učestvovali, uz Maju Milinković, Ruí Rodrigues i Ricardo Martins koji je svirao portugalsku gitaru.

 

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport