Nedavno objavljeno

spot_img

Mirza Redžepagić: “Live from SARTR”

Objavljivanje ovog videa ujedno služi kao najava regionalne turneje koja će početi u decembru, obuhvatajući više gradova u regiji

Sarajevski gitarista i kompozitor Mirza Redžepagić objavio je live video s koncerta koji je održan u junu ove godine u SARTR-u, kao dio svoje turneje “Cycles”. Na turneji su uz Mirzu nastupili  Maite Arregi na klaviru i Eva Catalá na bubnjevima, iz Španije, te američki gitarista Imam Hamdani. Njihova izvedba pružila je publici jedinstven doživljaj različitih muzičkih pravaca i kultura sjedinjenih u Mirzinim kompozicijama.

Koncert u SARTR-u predstavljao je važan trenutak turneje, ističući njegovu umjetničku viziju kroz živu izvedbu. “Live from SARTR” nudi uvid u atmosferu s koncerta, donoseći energiju i zvukove koji su odjekivali sarajevskom pozornicom.

Objavljivanje ovog videa ujedno služi kao najava regionalne turneje koja će početi u decembru, obuhvatajući više gradova u regiji. Mirza Redžepagić i njegov tim uskoro će objaviti više detalja o lokacijama i datumima nastupa, a publika može očekivati nastavak koncerata koji promovišu univerzalnost muzike i njenu sposobnost povezivanja ljudi širom svijeta.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport