Nedavno objavljeno

Nova mirisna priča inspirisana Venecijom

Talijanski brend Bottega Veneta predstavlja novu kolekciju mirisa, prvu kreiranu pod vodstvom Matthieua Blazyja

Bottega Veneta donosi osvježenje ove jeseni predstavljanjem svoje prve kolekcije mirisa pod kreativnim vodstvom Matthieua Blazyja. Nadahnuta venecijanskim nasljeđem i prepoznatljivim Intrecciato tkanjem kože, kolekcija odaje počast bogatoj povijesti Venecije kao kulturnog središta.

Matthieu Blazy je u stvaranju pet jedinstvenih mirisa crpio inspiraciju iz venecijanske prošlosti kao tačke susreta različitih kultura, spajajući egzotične sastojke iz cijelog svijeta. Kao što je Venecija nekoć povezivala udaljene zemlje, ovi parfemi povezuju prirodne esencije s raznih kontinenata, oživljavajući osjetila i budeći maštu.

Colpo di Sole donosi toplinu mediteranskog sunca, kombinirajući nježno ulje francuske anđelike sa senzualnim cvijetom narandže iz Maroka. Come with Me odiše svježom i elegantnom atmosferom, spajajući svježi talijanski bergamot s nježnim, puderastim notama francuskog irisa. Acqua Sale priziva osjećaj morskog povjetarca na koži, kombinirajući drvenasti labdanum iz Španije s aromatičnim uljem smreke iz Makedonije. Déjà Minuit ujedinjuje mirisni madagaskarski geranium s pikantnim gvatemalskim kardamomom, dok Alchemie pruža luksuznu kombinaciju brazilskog ružičastog bibera i plemenite somalijske smirne.

Važnost čula dodira

Od preuzimanja kreativnog vodstva, Blazy je stavio naglasak na važnost čula dodira u Bottega Veneti – kroz korištene materijale i ručno izrađene tehnike koje definiraju brend. Ovi mirisi nisu iznimka; oživljavaju u dodiru s kožom, razvijajući se tokom dana u skladu s vašom osobnom pričom i ostavljajući trajni dojam.

Bočice same po sebi predstavljaju osjetilno iskustvo, utjelovljujući suštinu Venecije i zanatske korijene brenda. Sa svojim fluidnim, valovitim dizajnom, prozirno staklo asocira na gradsku lagunu i mekane kožne oblike po kojima je Bottega Veneta poznata. Njihovo držanje je glatko i senzualno, naglašavajući fokus brenda na dodir jednako kao i na miris.

Bočica se može ponovo punjiti i izrađena je od održivih materijala, potpuno bez plastike. Ona predstavlja uspomenu koja bilježi duh Bottega Venete i vječnu privlačnost Venecije.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport