Nedavno objavljeno

Tart od bresaka

POTREBNO:
Za koru:
100 g piškota,
2 kašike šećera,
1 šolja finog bademovog brašna,
1/4 četvrtina kašičice morske soli,
6 kašika maslaca (otopljenog);
za nadjev:
220 g krem ​​sira,
220 g kisele pavlake,
1/4 šolja šećera,
1/4 kašičice ekstrakta badema;
za preljev od breskvi:
1/4 šolje šećera,
2 dcl vina prosecco, muškata ili rizlinga (ohlađenog),
2-3 velike zrele breskve (narezane na ploške)
PRIPREMA: Piškote i 2 kašike šećera stavite u multipraktik i miksajte dok se keksi ne pretvore u fine mrvice. Dodajte bademovo brašno i so i miješajte da se sjedine, a zatim dodajte rastopljeni puter i miješajte dok se smjesa ne počne lijepiti. Tijesto utisnite u okruglu posudu s odvojivim dnom, i ohladite.
Za fil, miksajte krem ​​sir, kiselu pavlaku, 1/4 šolje šećera i ekstrakt badema dok ne postane glatko i kremasto. Dobijenu smjesu rasporedite preko keksa. Tart ohladite bar 10 minuta, i po mogućnosti ostavite u frižideru preko noći.
U zdjeli mutilicom izmiješajte preostalu 1/4 šolje šećera i 1/4 šolje vode. Dodajte vino dok se šećer ne otopi. Tome dodajte narezane breskve i miješajte da sve budu obložene sirupom. Poklopite i ostavite da se mariniraju dva sata, ako je moguće. Potom ih izvadite rupičastom kašikom iz marinade i stavite ih na tart. Pokapajte sirup po vrhu tarta i poslužite!

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport