spot_img

Nedavno objavljeno

Slavni koji u ovoj godini pune 50

Heidi Klum, Pharell Williams i Monica Lewinsky samo su neke od poznatih osoba koje će u 2023. proslaviti pedeseti rođendan

Eva Herzigova, 10. mart 1973.

Češka manekenka, koja živi u Italiji, bila je nekad udata za Tica Torresa, bubnjara iz Bon Jovija. Danas ima tri sina s talijanskim biznismenom Gregoriom Marsiajem.

Jim Parsons, 24. mart 1973.

Ko bi rekao da je Sheldon iz Teorije velikog praska 50-godišnjak!? Forbes je 2018. godine ovom dobitniku četiri Emmyja i Zlatnog globusa procijenio godišnju platu na 26,5 miliona dolara i proglasio ga najplaćenijim televizijskim glumcem na svijetu.

Pharrell Williams, 5. april 1973.

Nagrađivanog muzičkog producenta, repera i kantautora prošlog je mjeseca modna kuća Louis Vuitton imenovala novim kreativnim direktorom sekcije muške odjeće. Williamsova prva kolekcija bit će prikazana tokom Sedmice muške mode u Parizu u junu 2023.

Adrien Brody, 14. april 1973.

Američki glumac kojem je uloga u Pijanisti (2002.) donijela Oscara, prošle je godine glumio Arthura Millera u biografskom filmu o Marilyn Monroe Plavuša

Tori Spelling, 16. maj 1973.

Glumica najpoznatija po ulozi Donne Martin iz serije Beverly Hills, objavila je šest autobiografskih knjiga. Prva, Stori Telling, našla se na vrhu liste najprodavanijih knjiga New York Timesa i bila nagrađena titulom najbolje autobiografije slavnih 2009. U posljednjoj knjizi, Spelling It Like It Is, priznala je da ima finansijskih problema zbog otkazivanja njene reality serije, loših odluka o nekretninama i teške četvrte trudnoće, tokom koje je bila deset sedmica u bolnici.

Heidi Klum, 1. juni 1973.

Model, televizijska voditeljica i producentica, Heidi Klum bila je prva njemačka manekenka koja je postala anđelica Victoria’s Secreta. Godine 2008. dobila je američko državljanstvo, a zadržala je i njemačko.

Neil Patrick Harris, 15. juni 1973.

Poznat po ulogama u komedijama, poput sitcoma Kako sam upoznao vašu majku, Harris je 22. februara 2015. bio domaćin 87. dodjele Oscara; bio je to prvi put da je neko ko se otvoreno deklariše kao homoseksualac bio domaćin dodjele nagrada Američke filmske akademije

Juliette Lewis, 21. juni 1973.

Glumica i pjevačica alternativnog rock benda Juliette and the Licks, “it djevojka” američke kinematografije ranih 90-ih, potpisala je ugovor za glavnu ulogu u drami Yellowjackets, koja će premijerno biti prikazana na mreži Showtime krajem godine.

Monica Lewinsky, 23. juli 1973.

Nekadašnja pripravnica u Bijeloj kući, koja se našla u središtu skandala zbog afere s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom, danas je magistrica psihologije i društvena aktivistica koja se bori protiv nasilja na internetu.

Tyra Banks, 4. decembar 1973.

Započevši karijeru kao model u dobi od 15 godina, bila je prva Afroamerikanka koja se pojavila na naslovnicama časopisa GQ i Sports Illustrated Swimsuit Issue. Do ranih 2000-ih, bila je jedna od svjetskih manekenki s najvećom zaradom.

Latest Posts

Raport

spot_img