spot_img

Nedavno objavljeno

BAZERDŽAN: Zimska magija sa kreativnog ćošeta

Manjka vam prazničnog raspoloženja? Nemate ideje za poklone? Ova priča će vas sigurno inspirisati

Snimila Viktorija Banda

Početak ulice Ćurčiluk Veliki, šetnjom iz smjera Zlatarske, šarena je dobrodošlica u dobro poznatu baščaršijsku magiju. Zaista, na jednom uglu, mnogo kreativki i kreativaca našlo je svoj prostor i stvorilo malu zajednicu u čijem centru je Bazerdžan. Najljepši sarajevski izlog, kako su ga mnogi zaljubljenici prozvali, krije omiljeno mjesto za biranje poklona, darivanje, i uživanje u sitnicama koje našu svakodnevnicu čine ugodnijom. 

Zana Karkin, vlasnica i koordinatorica tima koji sa njom čine još četiri kreativne, odlučne i iznimno inteligentne suradnice te različiti uspješni vlasnici i vlasnice malih, porodičnih biznisa, posebno je ponosna na zajednicu koju je Bazerdžan izgradio. “Naše ideje i dizajn, uz saradnju sa iskusnim zanatlijama i zanatlijkama, postaju stvarni komadi – torbe, kaputi, majice, haljine, iz BazerdžanWear kolekcije.”, kaže Zana i dodaje: “U Bazerdžanu se susreću svakojake priče u čijem centru su kreacije raznovrsnih posebnih predmeta koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, ali za nas su veoma bitni i osjećaji i momenti koje oni stvaraju.”

Mali trenuci sreće

Posebno ove godine, naglašava Zana, približavajući se njenom kraju, vrijeme je da se opustimo i učinimo ga magičnim. “Vrijeme je da se usredotočimo na ono što je zaista bitno. To ne mora biti ništa više od stvaranja okruženja u kojem se i mi i drugi osjećaju sretno i sigurno.” Mali momenti sreće mogu se kriti u najobičnijem: razgovoru sa nekim posebnim, trenutku mirisnog opuštanja prije utonuća u san, navici ušuškavanja u vunu, posebno blago bosanskih planina, tokom hladnih zimskih jutara… To mogu biti i momenti učenja, igranja ili opuštajućeg bojenja…
Zimska magija sa kreativnog ćošeta na broju 12 ulice Ćurčiluk Veliki obećava plemenite ideje i male momente ljepote.
Za jednu čitateljicu Gracije, iz Bazerdžana su pripremili dar – kupon u vrijednosti od 100 KM, a ime sretne dobitnice objavljujemo u narednom broju našeg magazina. Vaše je samo da ispunite podatke iz priloženog kupona i pošaljete na adresu Magazin Gracija, Skenderpašina 4, Sarajevo. Posjetite ih i na Instagramu te njihovoj web-stranici: kažu da ih Djed Mraz posebno pazi, pa su omogućile online narudžbe i ekspresno slanje u sve kutke Bosne i Hercegovine i svijeta.

Gracija 405/406, 25.12.2020.

Latest Posts

Raport

spot_img