Nedavno objavljeno

Pizza sa svježim jajima i šparogama

SASTOJCI:
• 1 tijesto za pizzu
• 2 kašike maslinovog ulja
• 2 češnja bijelog luka narezana na tanke ploške
• 2 mlada luka narezana na ploške
• 1/4 šolje graška svježeg ili smrznutog
• 3/4 šolja narezanih šparoga
• 1 šolja nasjeckanog sira grojera
• 3 jaja
• 1 šolja narezanih izdanaka graška

PRIPREMA:
Uključite rernu na 240°C.
Na maslinovom ulju pržite mladi luk i bijeli luk dok se ne počnu karamelizirati. Šparoge i grašak blanširajte jednu minutu, a zatim ih prebacite u ledenu vodu. Ocijedite i ostavite sa strane.
Kalup za pizzu obilno namastite maslinovim uljem, u njega stavite tijesto sobne temperature i pritiskajući ga razvucite od sredine prema rubovima. Po tijestu rasporedite maslinovo ulje s karameliziranim mladim lukom lukom i bijelim lukom. Zatim pospite sirom, pa rasporedite šparoge i grašak. Pecite 5 minuta pa izvadite pizzu iz rerne. Smanjite temperaturu na 190°C.
U pizzi velikom kašikom utisnite tri ravnomjerno raspoređena udubljenja za jaja. Razbijte po jedno jaje u svako udubljenje, vratite u rernu i pecite 10-12 minuta, dok se jaja ne stvrdnu. Izvadite pizzu iz rerne i pospite mladicama graška. Narežite na 8 kriški, poslužite i uživajte!

Latest Posts

spot_img

Raport