Nedavno objavljeno

Poljupci

POTREBNO:
Bjelanca od 4 velika jajeta sobne temperature,
1/4 kašičice soli,
2,5 šolje šećera,
1 bijela čokolada,
kašika kokosovog ulja,
crveni sitni šećer

PRIPREMA:
Umutite bjelanca sa solju u čvrst snijeg, zatim dodajte šećer i mutite još 5 minuta. Smjesu istresite u slastičarsku kesu, na koju ste stavili široki okrugli nastavak, i na plehu obloženom papirom za pečenje napravite oko 70 poljubaca tako što ćete, kada istisnete poljubac, povući kesu da se na vrhu napravi roščić. Pecite na 100°C oko 3 sata dok se kolačići skroz ne isuše. Za fil istopite bijelu čokoladu i kokosovo ulje u mikrovalnoj pećnici. Dno poljubaca umočite u fil, a zatim u crveni šećer.

Latest Posts

spot_img

Raport