Organiziranje veganske svečane zakuske savršen je način da svojim gostima ponudite raznovrsne, ukusne, a istovremeno humane i ekološki održive obroke. Veganska zakuska pruža mogućnost da se igrate s različitim okusima, teksturama i bojama, a može biti izuzetno kreativna i estetski privlačna.
Uz Argeta Veggie namaze, priprema dekorativnih predjela postaje pravo kulinarsko zadovoljstvo. Njihova bogata tekstura, raznovrsni okusi i svestranost čine ih savršenim saveznikom za stvaranje maštovitih i ukusnih zalogaja. Pritom, Argeta Veggie namazi su BEZ aditiva (bez vještačkih aditiva, pojačivača arome, vještačkih boja i glutena). Samo fantastičan okus povrća bez vještačkih dodataka.
Za početak, možete poslužiti lagane i ukusne kanapee koristeći Argeta Veggie namaz od slanutka, koji se odlično slaže s krekerima i svježim povrćem.
Kombinacija crnih maslina i slatkog krompira zasigurno će oduševiti vaše goste. Slatki krompir narežite na kolutove, ispecite u rerni, a zatim svaki komad obogatite Argeta Veggie namazom s crnim maslinama i ukrasite peršunom. Ovi zalogaji jednostavni su za posluživanje, a bogatstvo okusa čini ih savršenim dodatkom prazničnoj trpezi.
Za sljedeći prijedlog: tanke ploške patlidžana ispržite na tavi, ostavite da se ohlade, premažite Argeta Veggie namazom s crvenom paprikom i zarolajte u ukusne i dekorativne rolnice.
Onima koji vole malo začinjenije opcije svidjet će se kombinacija čilija i limuna, koja daje savršenu ravnotežu između ljutine i citrusne svježine. Izrežite mrkvu, celer i krastavac na trakice, složite ih na tanjir, a uz njih poslužite aromatičan dip od namaza Argeta Veggie Chilli i limun pomiješanog s pavlakom.
A kao izazov za gurmane i ljubitelje tartara preporučujemo vam Argeta Veggie Lećin tartar na prepečenom tostu: odličan, neodoljiv okus prvorazredne leće, sušenog paradajza, kapara i začina, donijet će pravu radost na vašu trpezu.
I za kraj, postavite sto s detaljima poput svečanih svijeća, grančica borovih iglica ili sušenog voća za rustikalni izgled i – uživajte!