Nedavno objavljeno

Supa od slatkog krompira inspirirana Karibima

Zima je pravo vrijeme da svom kuhanju dodate malo topline. Bez obzira na to jeste li ljubitelj ljute hrane ili volite samo dašak začina, postoji bezbroj načina da obogatite jela i dodate im dodatnu dimenziju okusa

SASTOJCI:
• 1 kašika maslinovog ulja
• 1 glavica luka narezana na kockice
• 1 kašika đumbira sitno nasjeckanog ili naribanog
• 1 češanj bijelog luka, protisnutog
• 1 jalapeño paprika bez sjemenki i opni, narezana na kockice
• 1 kašičica pimenta
• ½ kašičice majčine dušice
• ½ kašičice mljevenog korijandera
• ½ kašičice curry praha
• ¼ kašičice đumbira u prahu
• ¼ kašičice muškatnog oraščića
• ½ kašičice soli
• 1 rebro celera, nasjeckano
• 4 šolje slatkog krompira nasjeckanog na kockice
• 2-3 šolje temeljca
• 400 ml kokosovog mlijeka

PRIPREMA:
U šerpi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i dinstajte ga dok ne postane staklast. Zatim ubacite đumbir, bijeli luk i sve začine te pržite dok ne zamiriše. Dodajte celer, batat i temeljac (tek toliko da prekrije povrće). Kad provrije, smanjite vatru i kuhajte 10-ak minuta dok se krompir ne skuha. Uspite kokosovo mlijeko, a zatim štapnim mikserom napravite pire. Po potrebi razrijedite s malo vode. Možete dodati malo kajenskog papra ako vam nije dovoljno ljuto.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport