Nedavno objavljeno

spot_img

Artičoke sa bademima

Potrebno (za 4 osobe):
12 artičoka,
2 kuhana krompira,
100 izmiksanog kuhanog mladog graha,
1 česan bijelog luka,
1 jaje,
2 kašike ribanog parmezana,
2-3 kašike oguljenih, na listiće isjeckanih badema,
malo ruzmarina,
bistra supa od povrća,
4 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
so i biber

Priprema: očistite artičoke, dno odrežite ravno da mogu stajati, izdubite sredinu i potopite u vodu zakiseljenu limunovim sokom. Na 2 kašike ulja propržite isjeckan bijeli i ruzmarin, miješajući dodajte grah, izgnječen krompir, posolite i pobiberite. Posebno umutite jaje sa parmezanom, pa pomiješajte sa ostatkom. Dobivenom smjesom punite artičoke i pospite listićima badema. U dublju tepsiju do pola uspite supu od povrća, ostatak ulja i dodajte sitno izmrvljen ruzmarin, poredajte artičoke i pecite oko pola sata na 180°. Po potrebi prekrijte papirom za pečenje. Ukusno je i toplo i hladno.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport