Nedavno objavljeno

spot_img

Pasta sa mozzarellom i patlidžanima

Svjetski dan paste, koji se obilježava 25. oktobra, slavi jedno od najpoznatijih jela na planeti. Pasta, koja potiče iz Italije, s vremenom je postala globalno popularan gastronomski proizvod, koji ujedno predstavlja umjetnost kulinarstva

POTREBNO:
300 g kratke tjestenine,
4 manje mozzarelle,
300 g trešnja-paradajza,
2 patlidžana,
1 manja ljuta paprika,
origano, maslinovo ulje,
so

PRIPREMA: Patlidžan izrezati na kocke, posoliti, preliti uljem i prstima dobro promiješati; paradajz posoliti i preliti uljem, te sve staviti u veliku tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Peći 10-ak minuta, prebaciti u zdjelu, dodati fino isjeckanu papriku i posuti origanom. Tjesteninu skuhati al dente u slanoj vodi, procijediti, kratko staviti pod hladnu vodu, dobro procijediti i pomiješati sa povrćem. Preliti maslinovim uljem, dodati izrezanu mozzarellu, promiješati i odmah poslužiti

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport