Nedavno objavljeno

spot_img

Elvis sa Havaja

Peter Gene Hernandez rođen je na današnji dan 1985. i odrastao na Havajima u porodici muzičara. Kao dvogodišnjak dobio je nadimak Bruno, jer je ličio na profesionalnog hrvača Brunu Sammartina, a sa četiri je počeo nastupati, te su ga zvali i mali Elvis

Niko nije uspio biti sveprisutan na muzičkim ljestvicama 2010. i 2011. godine kao on. Niko, ni od zvijezda hip hopa, popa, niti bilo kojeg drugog žanra. Bruno Mars izvukao je najbolje iz svog melodičnog glasa i sjajnih tekstova te je nastao čitav niz odličnih kompozicija koje dominiraju radiovalovima: Nothing on You, Billionaire, Grenade, Just the Way You Are

Peter Gene Hernandez rođen je na današnji dan 1985. i odrastao na Havajima u porodici muzičara. Kao dvogodišnjak dobio je nadimak Bruno, jer je ličio na profesionalnog hrvača Brunu Sammartina, a sa četiri je počeo nastupati, te su ga zvali i mali Elvis. Želja za uspjehom odvela ga je u Los Angeles, gdje je 2009. potpisao ugovor s Atlantic Recordsom. Godinu kasnije objavljuje prvi album Doo-Wops & Hooligans, koji je rekordnom brzinom dospio na treće mjesto Billboardove ljestvice.

Nominiran je za sedam Grammyja, a osvojio onaj za najbolju mušku pop interpretaciju Just the Way You Are. “Još nisam svega svjestan. Prije dvije godine nastupao sam po barovima, a danas na stadionima. Nevjerovatno!” 

Naredne 2012. objavio je drugi album, nazvan „Unorthodox Jukebox“ i dospio na prvo mjesto „Billboard 200“ ljestvice. Dva singla s ovog albuma su postala broj jedan u Americi i mnogim drugim zemljama, a Bruno ponovno osvaja „Grammy“, u kategoriji „Najbolji pop album“.

Do 2019. prodao je više od 130 miliona albuma širom svijeta, što ga čini jednim od najprodavanijih muzičara svih vremena. U istom periodu njegovih sedam singlova zauzelo je prvu poziciju na listi „Billboard Hot 100“, od kojih je prvih pet dospjelo na tu listu brže nego kod bilo kojeg umetnika još od Elvisa Presleya. Osvojio je 11 Grammyja i tri Brit nagrade. Oborio je tri Guinnesova rekorda, a proglašen je jednim od 100 najutjecajnijih ljudi prema „Timesu“ i „Forbesu“, 2011. 2014. i 2018. godine.

Krajem februara 2021. Bruno i reper Anderson Paak dogovorili su muzičku saradnju, svoju grupu nazvali Silk Sonic, a prvi zajednički album nosio je ime „An Evening with Silk Sonic“. Poseban gost na toj ploči je bio američki muzičar Bootsy Collins. Album se u prodaji našao u novembru 2021., a singl „Leave The Door Open“ dospio je na prvo mesto u SAD i Novom Zelandu.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport