Nedavno objavljeno

EMINA MUŠIĆ: Flying Dress

Koncept lepršavih haljina “Flying Dress” stigao je i kod nas zahvaljujući Mostarki Emini Mušić, koja je otkupila franšizu za BiH te onima koje to žele nudi priliku za očaravajuće i jedinstvene fotografije

Razgovarao: Eldar Abaz

Mostarka Emina Mušić odlučila je da raskošne lepršave haljine poznate kao Flying Dress dovede u Bosnu i Hercegovinu. Naime, koncept fotografije poznat kao Flying Dress započeo je kao poseban modni poduhvat na grčkom Santoriniju i postao prihvaćen i popularan trend među ženama u drugim turističkim mjestima poput Dubaija, Istanbula, Tuluma… A danas osvaja žene i djevojke u BiH. Naime, za korištenje ovog koncepta, franšizu za našu zemlju dobila je upravo Emina Mušić, a fotografije haljina koje lepršaju preplavile su proteklih mjeseci društvene mreže.

Odakle ideja za Flying Dress u BiH?
– Ideja za Flying Dress proizašla je iz putovanja i želje da se ponudi nešto novo i drugačije na našim prostorima. Putujući i otkrivajući razne destinacije, nakon što sam i sama imala priliku osjetiti Flying Dress iskustvo, svjesna da nemamo nešto slično kod nas, odlučila sam pokrenuti ovaj projekat. Posljednje putovanje u Istanbul nije bilo samo još jedna stanica na tom putu, već ključna stepenica ka ostvarenju moje vizije. Nekoliko mjeseci kasnije, ideja Flying Dress zaživjela je u Bosni i Hercegovini, nudeći turistkinjama, djevojkama i ženama priliku za očaravajuće i unikatne fotografije.

Koja je misija koncepta Flying Dress?
– Sada smo već kao brend prisutni puna četiri mjeseca na prostoru BiH, s brojnim projektima iza nas, ali i s mnogo planova koji tek dolaze. Koncept fotografije poznat kao Flying Dress pruža priliku ne samo za nevjerovatne zabilježene trenutke već i za stvaranje trajnih uspomena na nekim od najljepših turističkih lokacija u zemlji. Turistkinje koje posjete Bosnu i Hercegovinu sada mogu doživjeti nešto potpuno novo i uzbudljivo. Posebna ponuda haljina za djevojčice dodaje još jednu dimenziju privlačnosti, omogućavajući majkama i kćerkama zajedničke fotografije u bajkovitim okruženjima. Uz profesionalne fotografije, asistenciju, raskošne haljine, usluge šminkanja i frizure, Flying Dress BiH nudi kompletno iskustvo koje svaka žena zaslužuje.
Kome je namijenjen brend i na koji način funkcionira iznajmljivanje haljina, ili čak kupovina?
– Haljine za žene i djevojčice ručno su rađene. Vodilo se računa o najsitnijim detaljima i pažljivo su izrađene, s puno ljubavi. Haljine se mogu iznajmiti uz jedan od naših paketa iz ponude: Standard, Premium i Gold. Nisu na prodaju, ali opcija iznajmljivanja za potrebe snimanja, putovanja ili nekog posebnog projekta je moguća.

Haljine za žene i djevojčice ručno su rađene. Vodilo se računa o najsitnijim detaljima i pažljivo su izrađene, s puno ljubavi”

Do sada je brend bio usmjeren na žene kao korisnice, no ima li načina da se ova ideja proširi i na muškarce?
– Sam koncept širom svijeta usmjeren je na žene, ali smo taj stereotip već prevazišli time što smo uveli liniju za djevojčice svih uzrasta. Planiramo i proširenje ka muškarcima, no to još ne bismo previše otkrivali, s obzirom na to da smo u početnoj fazi osmišljavanja ideje i njenog konačnog izgleda. Ono što možemo otkriti je da će to biti nešto što do sada niste mogli vidjeti na našim prostorima.
Koliko je zapažen koncept Flying Dress u BiH?
– Posebno nas raduje činjenica da smo za vrlo kratko vrijeme osvojili srca i interesovanje naših korisnica iz zemlje i inostranstva, što nam potvrđuje da smo na pravom putu u kreiranju ove priče na bh. tržištu. Iza brenda, zajedno sa mnom, stoji cijeli tim ljudi – fotografi, videografi i asistenti, bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Za mene, Flying Dress znači mnogo više od projekta, to je potvrda da je sve moguće ako samo dovoljno želite i nikada ne odustajete od svojih snova. “A winner is a dreamer who never gives up.”

Gracija 444, jesen 2024.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport