Nedavno objavljeno

spot_img

Brooke Shields o starenju: Prihvatite svoje tijelo onakvo kakvo jeste

Glumica i bivša manekenka s godinama postaje sve bolja i jača

Iako Brooke Shields sada ima 59 godina, vrijeme kao da na nju ne utiče. Poznata manekenka i glumica osjeća se, a mnogi bi rekli i izgleda, kao da je u tridesetima.
„Osjećam se kao da imam 36 godina. Nema razlike između 36 i 59, matematika jednostavno ne štima“, govori Brooke u intervjuu za NewBeauty. „Ali onda siđem niz stepenice i koljena mi kažu da imam 59.”
Njena nova knjiga, koja izlazi u januaru 2025. pod nazivom Brooke Shields Is Not Allowed to Get Old: Thoughts on Aging as a Woman, istražuje njene misli i osjećaje o starenju, posebno pod pritiskom javnosti. „Ljudi me stalno žele vidjeti kao onu djevojku iz tinejdžerskih dana, iz Plave lagune ili reklama za Calvina Kleina. Sresti nekoga koga ste gledali kao tinejdžera sada u pedesetima može biti šok za vaš sistem.”

Svjesnija svega

Brooke Shields je s godinama postala i mudrija. Kao dio kampanje Thrive@50+, koju je pokrenula farmaceutska i zdravstvena kompanija GSK, režirala je kratki film u kojem, sa još nekim poznatim ženama, govori o životu nakon pedesete, rizicima od herpesa zostera i važnosti vakcinacije. “Kao mlada osoba, naprosto sam se osjećala nepobjedivom“, kaže ona. „Sada sam svjesnija svega, od rizika od herpesa zostera, na primjer, osteoporoze i svih stvari o kojima ne mislite dok ste dijete.“
Brooke Shields nikada nije bježala od razgovora o stvarima o kojima drugi ne žele pričati. Tako je govorila i o postporođajnoj depresiji nakon što je 2003. rodila kćerku Rowan, koja sada ima 21 godinu. Njena druga kćerka, Grier, ima 18.
S godinama dolaze mudrost i snaga, ističe ona. „Prihvatite svoje tijelo onakvo kakvo jeste. Tek kada počnemo prepoznavati svoju moć kao žene, shvatimo da smo trebale u potpunosti uživati u onome što smo imale kad smo bile u punom zamahu.”
Nada se da će ovu mudrost prenijeti na svoje kćerke. „Moje djevojčice gledaju kako njihova mama preuzima kontrolu nad svojim zdravljem i usmjerava svoj život onako kako želi. Vjerujem da će što više šaljem te poruke, one više toga zapamtiti.”

Brooke Shields
Foto: GSK

Režim nakon pedesete

Ipak, ne znači da je održavanje forme i prepoznatljivih gustih obrva lakše nakon menopauze. „Mnogo vježbam”, priznaje. „Ne uživam u tome, ali se kasnije uvijek osjećam puno bolje.” Nakon što je prije nekoliko godina slomila bedrenu kost, Booke je postala zaljubljenica u pilates. Kao bivšoj plesačici, kaže da joj je pilates pomogao u jačanju i produžavanju mišića. Dodaje da se sada trudi ograničiti unos alkohola, jesti zdravije i redovno spavati.
A što se tiče njenih prepoznatljivih obrva, njihovo održavanje je jednostavno. „Samo uklonim poneku zalutalu dlačicu. Pokušala sam s microbladingom, ali tinta se razlila pa sam izgledala kao Groucho Marx ili Frida Kahlo”, kazala je Brooke Shields za NewBeauty.

S godinama dolazi moć i naknadna pamet, kaže ona. “Uživaj u svom tijelu kakvo jest. Baš kad počnemo sticati vlastitu moć kao žene, shvatimo da smo trebale stvarno uživati u onome što smo imale kad smo to imale punom parom.”
I nada se da će ova mudrost prenijeti na njezine dvije kćeri. “Moje djevojčice vide kako njihova mama preuzima aktivnu ulogu u svom zdravlju i diktira način na koji želi da joj se život odvija, i mislim da što više budem slao ove poruke, to će se više sjećati svega ovoga.”

Brooke Shields
Nova knjiga slavne glumice izlazi u januaru 2025.

Uspjeh nakon 50

Ništa od ovoga ne znači da ostati u formi i održati njezin sjaj i prepoznatljive čupave obrve nije veći izazov nakon menopauze.

“Puno vježbam”, kaže ona. “Ne volim, ali poslije se osjećam puno bolje.”
Otkako je prije nekoliko godina u nesreći slomila bedrenu kost, Shields je postala obožavateljica pilatesa. “Kao plesač, pilates čini razliku u jačanju i produljivanju.”
Ona također voli jesti i ne boji se to posjedovati. “Volim hranu. Volim stvarno dobru hranu. Otići ću u Italiju i jesti tjesteninu apsolutno svaki dan,” rekla je. “Sada se stvarno trudim svjesno ograničiti alkohol, jesti zdravo i spavati.”
Njezini izbori više se odnose na to da bude zdrava i da se dobro osjeća nego da se uklapa u svoje Calvins. “Moja velika stvar je što moram biti sigurna da jedem redovito”, kaže ona. “Bit ću previše zaposlen i neću ništa jesti, a onda ću osjetiti mučninu ili vrtoglavicu, pa moram paziti da jedem proteine tijekom dana.”

Shields je postao ovisnik o hidratantnim kremama. “Apsolutno uvijek trebam jaku hidratantnu kremu”, kaže ona. “Jako brzo dehidriram. Vlasište mi je zapravo postalo suše.”

Što se tiče njezinih željenih obrva, one su iznenađujuće niske za održavanje. “Samo pokušavam maknuti zalutale male paukove noge, ali zapravo ne radim ništa”, kaže ona. “Malo sam se umočio, pa sam probao microblading (tehnika tetoviranja koja ispunjava obrve), ali tinta je prokrvarila pa je izgledalo [Groucho Marx] ili Frida Kahlo, pa sam to morao ukloniti.”

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport