Nedavno objavljeno

Najkopiranije slavne ličnosti u 2024.

Pogledajte ko se našao na listi slavnih žena čiji je stil najviše imitiran u ovoj godini

Prije nego što su influenseri postavili trendove, sve je bilo na filmskim i muzičkim zvijezdama. Na trenutak se činilo da je svijet mode i šminke u rukama kreatora sadržaja koji svakodnevno na društvenim mrežama lansiraju nove trendove i mikrotrendove. Ali u stvarnosti to nije sasvim tako, jer slavne osobe još uvijek imaju veliku moć. Kopiraju ih, dive im se i smislili su kako vratiti kontrolu nad društvenim mrežama i svojim obožavateljima. Nedavno istraživanje koje je proveo Public Desire analiziralo je podatke društvenih medija kako bi identificiralo slavne osobe čiji se stil najviše kopirao 2024. Rezultat je dobijen na temelju nekoliko faktora: mjesečnog opsega pretraživanja, spominjanja na društvenim mrežama, broja modnih pinova na Pinterestu i pojavljivanjima na Sedmicama mode.

Rihanna je najkopiranija od svih

Rihanna
Rihanna / Instagram

Rihanna je na vrhu ljestvice slavnih čiji se stil najviše kopira, s najvećim brojem spominjanja na društvenim mrežama (35.000.000) i saradnjama s tri brenda, uključujući poznatu liniju donjeg rublja Savage X Fenty, čime je ojačala svoj uticaj. Na drugom mjestu je Taylor Swift, koja ima najveći mjesečni opseg pretraživanja vezanih za modu (3.393.100). Njen položaj ojačan je snažnom prisutnošću na društvenim mrežama, pinovima na Pinterestu i saradnjama s raznim brendovima tokom turenje Eras, čiji su outfiti izazvali velik interes.

Kim Kardashian na trećem mjestu

Kim Kardashian
Kim Kardashian / Instagram

Sljedeća je Kim Kardashian. Njen uticaj kao trendseterice vidljiv je iz broja modnih pinova na Pinterestu, najviše na listi. Stalna prisutnost na ekskluzivnim modnim događanjima, na društvenim mrežama i kroz saradnje s brendovima povećava njezin uticaj kao influenserice. Kylie Jenner zauzela je četvrto mjesto zahvaljujući pojavljivanjima na Sedmicama mode širom svijeta i nedavnom zaokretu prema tzv. cottagecore stilu (povratak miru, prirodi i jednostavnosti života) koji je zaokupio interes javnosti. Odmah iza nje je Gigi Hadid s 2.100.000 spominjanja na društvenim mrežama.

Druga polovina ljestvice: od Kendall Jenner do Due Lipe

Dua Lipa
Dua Lipa / Instagram

Kendall Jenner je šesta najkopiranija slavna osoba. Također je na drugom mjestu kad je riječ o pojavljivanju na Sedmicama mode i saradnji s brendovima. Na sedmom mjestu je Bella Hadid sa 16.000.000 spominjanja. Međutim, ona ima relativno malo pretraživanja, vjerovatno zbog svoje odluke da se u ovoj godini drži podalje od svjetla reflektora. Hailey Bieber zauzima osmo mjesto. Uprkos tome što ima jedan od najmanjih opsega pretraživanja, Hailey je postigla ukupni rezultat od 32,6 zahvaljujući snažnoj prisutnosti na modnim revijama i na Pinterestu. Deveto mjesto zauzima Zendaya, iako ima najmanji broj spominjanja na društvenim mrežama (6.000.000). Njena pojavljivanja na Sedmicama mode, saradnje s brendovima i lookovi na crvenom tepihu i dalje privlače pažnju javnosti.

Listu zatvara Dua Lipa na desetom mjestu. Ona je i dalje jedna od najuticajnijih slavnih osoba u svijetu mode, s 11.000.000 spominjanja na društvenim mrežama, uprkos tome što ima najmanji opseg pretraživanja (22.400) i najmanje pinova na Pinterestu (849).

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport