Nedavno objavljeno

Poziv mladim kreativcima da se prijave na konkurs #nisamSTEREOTIP

Agencija Aquarius iz Banjaluke poziva sve mlade dizajnere/ke da se prijave na drugi Međunarodni konkurs za dizajn plakata „Goran V. Janković“.

Tema ovogodišnjeg konkursa #nisamSTEREOTIP preuzeta je iz naziva kampanje koju je Aquarius Group realizovala tokom juna 2024. godine, s fokusom na stereotipe zbog kojih mnoge žene i danas trpe brojne negativne posljedice u različitim sferama života.

„Sada želimo da tu priču proširimo i da čujemo glasove mladih kreativaca iz cijelog svijeta o polnim, dobnim, vjerskim, nacionalnim i svim drugim vrstama stereotipa. O svim tim štetnim generalizacijama koje izazivaju mržnju, diskriminaciju, predrasude i podjele i tako sprečavaju saradanju, suživot i razumijevanje koji su osnova ljudskog napretka i boljeg života na našoj planeti“, pojasnili su iz Aquarius-a.

Konkurs nosi ime Gorana V. Jankovića, jednog od osnivača agencije Aquarius i pionira advertajzinga na Balkanu, koji nas je, nažalost, prerano napustio. Janković je bio doktor ekonomije, slikar, dizajner, profesor i osnivač Odsjeka za grafički dizajn na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, ali prije svega vedar i talentovan čovjek pun pozitivne i kreativne energije, koji se kroz cijelu svoju profesionalnu i akademsku karijeru borio za otvorenost, saradnju i kreativnost bez granica, a protiv podjela, predrasuda i stereotipa.

Drugi Međunarodni konkurs za dizajn plakata „Goran V. Janković“ je otvoren od 6. septembra do 26. oktobra 2024. O najboljim radovima će odlučivati stručni žiri u sastavu: prof. dr Mladen Miljanović (Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, smjer Intermedijalne umjetnosti), Dejan Šijuk (kreativni direktor – Fuse) i Aleksandar Živanić (kreativni direktor – Aquarius) te dodijeliti tri nagrade – prvu u iznosu od 2.000, drugu od 1.000 i treću u iznosu od 500 KM.

Svečano otvaranje izložbe, kada će i autorima najboljih radova nagrade biti uručene, biće upriličeno 15. novembra tekuće godine u Banjaluci.

Radujemo se vašim kreativnim i hrabrim rješenjima, a sve o pravilima konkursa možete proočitati ovdje.

Latest Posts

spot_img

Raport