POTREBNO:
220 g krem sira (omekšalog na sobnoj temperaturi),
1 šolja kisele pavlake,
1/4 šolje šećera,
1 kašičica ekstrakta vanilije,
2 šolje čvrstog crvenog grožđa bez košpica,
2 šolje zelenog grožđa bez košpica,
1/2 šolje nasjeckanih prženih pekan oraha (ili običnih),
1/4 šolje svijetlosmeđeg šećera
PRIPREMA: U velikoj zdjeli mikserom pomiješajte krem sir, kiselu pavlaku, šećer i vaniliju dok se sve dobro ne sjedini i postane kremasto i glatko. Polako umiješajte crveno i zeleno grožđe i 1/4 šolje pekan oraha dok sve ne bude prekriveno smjesom od sira. Pokrijte i ohladite najmanje 1 sat (ili preko noći).
Prije posluživanja pomiješajte preostalu 1/4 šolje pekan oraha i smeđi šećer te pospite po salati. Poslužite hladno.