Nedavno objavljeno

spot_img

Emir Hadžihafizbegović: Uz malu pomoć prijatelja

Naš glumački velikan Emir Hadžihafizbegović rođen je na današnji dan 1961. a mi se prisjećamo grandiozne zabave koju je priredio za svoj 50. rođendan okupivši prijatelje i kolege iz cijele bivše Jugoslavije

“Za sve u životu što sam radio, mogao sam, s mogućnošću greške od dvadeset-trideset posto, da zamislim kako će se odvijati – i kad sam snimao film, radio predstavu, išao na svadbu ili na dženazu… Sve bih mogao prije toga odvrtjeti u glavi. E, za ovu proslavu nemam pojma na šta će ispasti”, govorio nam je Emir Hadžihafizbegović prije negoli će u sarajevskom hotelu Hollywood okupiti blizu tri stotine velikana iz svijeta filma, teatra, muzike, sporta i estrade regiona.

Proslava decenije

Ponajbolji bosanskohercegovački glumac vjerovatno je jedini koji je mogao napraviti ono što su hrvatski mediji nazvali proslavom decenije. Na zabavu povodom 50. rođendana i više od 25 godina karijere, nagovorila su ga, veli, djeca: Edin i Amra. Krenulo je od telefonskih poziva nekolicini prijatelja, a pretvorilo se u vjerovatno najveći skup zvučnih imena iz različitih oblasti s prostora bivše Jugoslavije.

Perfekcionista u poslu, Emir ni u organizaciji rođendana nije želio ništa prepustiti slučaju. U hotelu je rezervirao 70 soba za goste, a danima se pripremala dvorana u kojoj će se tog sedmog septembra održati zabava: scenografiju su činili bosanski motivi poput pendžera, taraba, zvekira, kredenaca i fildžana, dok su zidovi bili pretvoreni u retro-kolaž – s naslovnicama i tekstovima poznatih časopisa iz 80-ih, te porodičnim i fotografijama iz Emirovih filmova i predstava.

Regionalne zvanice

Na zabavu su stigli:  Tereza Kesovija, Lenka i Rade Šerbedžija, Bora Todorović, Lepa Brena i Slobodan Živojinović, Branislav Lečić, Viktorija i Dino Rađa, Dado Topić, Zdravko i Zoran Mamić, Milan Bandić, Zvonko Bogdan, Petar Grašo, Danijela Martinović, Tarik i Lejla Filipović, Božo Sušec, Branislav Trifunović, Senjanin Maglajlija, Mirza i Belma Džomba, a među “domaćim” gostima bili su: Pjer Žalica, Enis Bešlagić, Goran Milić, Srđan Vuletić, Halid Bešlić, Ivica Osim, Mirsad Tuka, Muhamed Konjić, Vedrana i Aleksandar Seksan, Emir Kabil, Dino Konaković, Sabahudin Delalić… Nije Emir zaboravio ni prijatelje iz djetinjstva, koji su specijalno za ovu priliku došli iz njegove rodne Tuzle. 

Trideset pet stolova sa po osam stolica bili su ispunjeni do posljednjeg mjesta. Za pjesmu je bio zadužen Halid Bešlić, a kulminacija večeri desila se kada je zajedno sa slavljenikom otpjevao Malo je, malo dana. Niti Lepa Brena nije odoljela da se ne uhvati mikrofona, a njezina izvedba pjesme Noćas mi srce pati izmamila je emocije i kod Zdravka Mamića, koji se našao u prvim redovima i poslovično go do pasa. “Sve je bilo super i prošlo je onako kako sam i planirao: u najboljem redu”, kazao je Hadžihafizbegović nakon proslave o kojoj će se još dugo pričati. (Mersiha Drinjaković/Irfan Redžović)

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport